Copil kihagyja az osztrákok elleni Davis-kupa meccset

2017. szeptember 14. 18:26 (csütörtök) /

Szeptember 15–17-én a román férfi Davis-kupa válogatott Ausztria ellen lép pályára idegenben az Euro-Afrikai zóna I. csoportjában, ahol a bennmaradásért játszik osztályozót. A mérkőzést már napokkal korábban lemondta a csapat egyik húzóembere, az Aradi VSK teniszezője, Marius Copil (83.), aki azzal indokolta távolmaradását, hogy még meg kell védenie pár ATP-pontot, ahhoz hogy ne essen ki a 100-as ATP-rangsorból.

A Welsben sorra kerülő mérkőzést salakon játsszák, és ez volt a főbb oka annak, amiért Copil úgy döntött, hogy inkább elblicceli ezt a találkozót, amelyen a hazai válogatott Thiem vezérletével eleve favoritként indul. A román válogatottnak, ha kikap Ausztriától, még lesz egy esélye kivívni a bennmaradást az I. csoportban, ám ahhoz le kell majd győznie az Izrael–Ukrajna párharc vesztesét. Ezen utóbbi találkozót október 20–22-én vagy 27–29-én játsszák le.

Az osztrákok ellen a román válogatott a Horia Tecău (párosban 27.), Florin Mergea (párosban 50.) párosra, illetve az egyéniben legjobban rangsorolt Adrian Ungur (423.), Dragoș Dima (568.), Nicolae Frunză (590.) hármasra számít.

Copil egyébként bal lábbal kezdte az ATP-pontjainak a megvédését, lévén, hogy kikapott (2:6, 5:7) az isztambuli 75 ezer dolláros Challenger verseny első fordulójában. A legyőzője a francia Maxime Janvier volt, aki jelenleg 276. az ATP-listán.

Hozzászólások