Csak csatát és a veretlenséget vesztették, a „háború” még megnyerhető

2012. november 19. 21:40 (hétfő) /

Vasárnap este, Szatmárnémetiben, lapzártánk után ért véget az Aradi Univ. Goldiş ICIM női kosárlabdacsapatának 8. fordulóból bepótolt mérkőzése, amelyen az aradi együttes egy szoros összecsapáson a találkozó hajrájában vesztett csatát.

Pedig jobban kezdték a mérkőzést a Maros-partiak, hiszen Risper és Brosovszki irányításával az első negyedben 10:6, 14:8, 16:11, majd 25:17-re is vezettek, de a negyed hajrájában a hazaiaknak sikerült hárompontosra csökkenteni hátrányukat.

A második negyed 3. percében, az első negyedben is remeklő, amerikai légiós, Lucas révén először vette át a vezetést a Szatmár, majd fej-fej mellett haladt a két együttes, a hajrát azonban jobban bírták a hazaiak és egypontos előnnyel várhatták a folytatást.

Térfélcserét követően, minden ott folytatódott, ahol az azt megelőző negyedekben abbamaradt, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de kezdett körvonalazódni a hazaiak centerbéli fölénye, s hiába cserélgetett folyamatosan Moraru edző centerposzton, a bokasérüléssel játszó LaPlante korábbi jó játékát, Cristiana Cutaş, Bartee, Wirth és Milovanovics sem tudta pótolni. Ennek ellenére Givens ponterős játékának köszönhetően négypontos előnnyel várhatta az utolsó játékrészt az aradi együttes.

Az utolsó játékrész 58:62-es állásról folytatódott tehát, Bartee kosarával 58:64 lett az eredmény, de ekkor jött megint Lucas, és a sokadik tripla kísérlete ezúttal beakadt, három pontra hozta fel a hazaiakat. Cutaş kosarát követően több kisebb hullámvölgy jött az aradiak támadójátékába, ezt pedig a hazaiak könyörtelenül kihasználták, előbb átvették a vezetést (67:66), majd fokozatosan elléptek ellenfelüktől. Moraru edző hiába cserélt folyamatosan, az utolsó negyedre húzóemberei vagy elfáradtak, vagy a kipontozódás szélére sodródtak, így védekezésük nem lehetett már olyan acélos. A vége hatpontos, 81:75 arányú szatmári győzelem lett, csatát és veretlenséget vesztettek az aradiak, de a „háború” még megnyerhető.

Negyedenkénti eredmények: 22:25, 18:14, 18:23, 23:13.

Az aradiak szerdán, 19 órától, a Victoria Sportcsarnokban, a Közép-európai Liga (CEWL) soron következő, 2. fordulójában, a cseh BK Brno együttesét fogadják.

A találkozót a Marius Ciulin (Konstanca), Laurenţiu Grigoraş (Buzău) játékvezetői páros irányította.

Szatmár: Părău 23 (2×3) – Orosz, Drye 4 – Freeman 22, Whittington 5. Csere: Lucas 19 (2), Kovacsevics 6, Szlimák 2. Kispadon: Szmutku, Ivan, Nagy Anita, Giurgiu. Edző: Dan Fleşeriu.

Arad: Risper 9 – Brosovszki 11 (1×3), Givens 31 (2) – Bartee 8 (2), Wirth 8. Csere: LaPlante 2, Cutaş 4, Milovanovics 2. Kispadon: Perdei-Mercea, Crăciun, Moraru. Edző: Dan Moraru és Cristina Ciocan.

Hozzászólások