Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. január 29., 12.36
III. ligás körkép

Edzőmeccsek sorát játsszák az Arad megyei csapatok

Írta: Berki Fláviusz
2008. február 19., 13.50 Kedd / Arad

A labdarúgó III. Liga 5. csoportjában szereplő Arad megyei csapatok felkészülése a célegyenesbe ért, hiszen február 29-én rajtol a 2007/2008-as idény tavaszi szezonja.

Az Aradi UAC az elmúlt hétvégén Magyarországon vendégszerepelt a szintén harmadosztályú Békéscsabai Előre ellenfeleként. Az aradiak Negrita, Claudiu Balaci és Turcaş két góljával 4:3-ra nyerték a találkozót, úgy, hogy az első félidőben is 2:1-re vezettek. A télies időjárás ezt a találkozót is utolérte, s bár műfüves pályán zajlott, de egy idő után a lehulló hótól jégpályává változott a játéktér. Mihai Roşca a következő összeállításban küldte pályára csapatát: Paşcalău (Rusu) – Silaghi (Mut), Ionele (Lung), Bogoşel (Toseschi), Nistor (Baciu) – Burlacu (Pantea), Ciprian Roşca, Onu, Negrita (Călin) – Balaci (Miţiţi), Talpaş (Turcaş).

Ahogy a csapatösszeállításból is kitűnik az UAC-nál Mut személyében csupán egy új név van. A mindössze 15 éves játékos az aradi Atletico produktuma, s úgy néz ki a tavaszi idényben az aradi egyetemistáknál fog játszani kölcsönben. Mint ismeretes a III. Ligában kötelező módon két ifjúsági korú játékosnak kell állandó jelleggel a pályán tartózkodni. Az aradi egyetemisták legközelebb a magyar NBII-ben szereplő Orosháza ellen lépnek pályára egy újabb felkészülési mérkőzésen.

Az Aradi Gloria CTP a jól sikerült őszi szezonja után a fiatalítás mellett tette le a voksot. Több harminchoz közeli játékosát, mint Savin, Talpaş, Dinu Maghici, Olariu szélnek eresztette, s helyükre az Atletico utánpótlás-nevelő egyesülettől hoztak ifjú tehetségeket, mint Tau, Dubeştean, Bisorca, Şerban, Ardelean, Greholea, Sălăjan vagy Bal. Mihai Petcuţ edző csapata az utóbbi napokban két edzőmeccset is játszott. Múlt szombaton a Temesvári Poli II-vel végeztek 0:0-ra, míg tegnap Nagyszalontán a Nagyváradi Libertytől kaptak ki 3:0-ra. A másodosztályú Bihar megyei csapat ellen a Gloria a következő összeállításban lépett pályára: Bordea – Tau, Toc, Plesca, Dubeştean – Militaru, Ploscariu, Georgiu, Sălăjan – Purece, Ţucudean. Játszott még: Negru, Alin Gligor, Rada, Ban, Bisorca, Şerban és Ardelean.

Az aradiak táborában a kapusposzt jelenti egyelőre a legnagyobbgondot, hiszen Cristian Bălgrădean a Sportul Studenţesc felé tart, míg cserekapusa, Ardelean még nem rendelkezik elég tapasztalattal, ezért szeretnék megszerezni az UTA-s Bordeát, aki pár napja már a Gloria csapatával készül.

A Borosjenői SK múlt szombaton a Belényesi Bihorul ellen játszott tesztmérkőzést, amelyet Budur, Homorogan és Mariş góljaival 3:1-re nyert meg. Adrian Abrudean edző a következő összeállításban küldte pályára csapatát: Irimia – Raul Popa, Alin Pavel, Dinu Maghici, Savin – Florin Gâlcă, Radu Anca, Ciubancan – Polgár, Răduţ, Budur. Játszott még: Andrei – Magyari, Drecin, Malancu, Ponta, Teodor Jurcă, Homorogan, Mariş, Flavius Pavel, Mangu. A borosjenőiek tegnap egy újabb edzőmérkőzést játszottak a Lotus Felix ellen, de lapzártánkig nem értesültünk az eredményről.

A Nagylaki Victoria az UTA-játékosokkal feljavulva sorra játssza edzőmeccseit. A Dan Cuedan és Lucian Tetileanu által felkészített nagylakiak az elmúlt hét végén a Cohan – Turcuş, Dragu, Iaroş, Boldor – Jurcoi, Banilievici, Drida, Văsâie – Berari, Goldiş összeállításban 1:1-re végzett a Borosjenői Naţional ellen, majd tegnap 5:0-ra verte a Leontin Pinţa által felkészített UTA ifiket. A mérkőzés találatait Goldiş, Cojocaru, Lucian Todea, Berari és Jurcoi szerezték. Cuedan edző a következőknek szavazott bizalmat: Cohan – Cojocaru, Dragu, Iaroş, Tuleu – Furdean, Banilievici – Turcuş, Lucian Todea, Jurcoi – Goldiş. Játszott még: Betea, Dumitru Mitu, Pascariu, Sabou, Mihuţ, Cipoş, Berari. Drida és Văsâie külön készült a konditeremben.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu