Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. június 01., 02.37
Resicabányai Metalul–FC UTA 4:0 (1:0)

Egy félidőt bírta az aradi csikócsapat

Írta: Berki Fláviusz
2014. április 12., 03.40 Szombat / Arad, Krassó-Szörény

Az ezer sebből vérző, II. Ligában szereplő, a névhasználati jogtól megfosztott FC UTA labdarúgócsapata tegnap az alapszakasz utolsó fordulójában Resicabányán vendégszerepelt. 

A Stelian Gherman vezetőedző által felkészített aradi együttes szakmai stábja időközben négytagúra bővült – a napokban érkezett Vasile Sin kapusedzőn kívül az aradiakhoz csatlakozott Costică Olariu másodedzői minőségben és Alexandru Gaica, aki tulajdonképpen ificsoportját kísérte el erre a meccsre. Ha utóbbiak nincsenek, az UTA még a kezdőcsapatot sem tudta volna kiállítani, mivel a felnőtt játékosok – fizetéseik elmaradása miatt – bojkottálták a Resicabánya elleni találkozót. A George Neagu által képviselt játékosok indulás előtt kijelentették, addig nem szállnak fel a buszra, míg a klub ki nem fizeti legalább decemberi fizetésüket. Miután ez nem teljesült, a játékosok többsége nem utazott el Resicabányára.

Az UTA tehát két felnőtt korú labdarúgóval, Horvath és Oltean, valamint négy 22 éven aluli játékossal Gornic, Florin Ardelean, Popescu, Lazea utazott el Resicabányára, a többi játékos a már említett Gaica edző korosztályos ificsapatából lett kiegészítve.

Az aradi ifjoncok megilletődötten kezdték a mérkőzést, és már az 5. percben hátrányba kerültek: Opriţa jobb oldali beadását adrian Stoica belsőzte Horvath kapujába (1:0).

A hazai gól még jobban megzavarta az aradi játékosokat, és egy jó darabig arra rúgták a labdát, amerre éppen álltak. A 24. percben Vasile növelhette volna a hazaiak előnyét, de a kapufa az aradiakkal tartott, a labda kifelé pattant.

A végéig Trabalka előtt adódott két lövési lehetőség, az egyiket 14 méterről a védőkbe lőtte, a másikat Zimmerman kapus magabiztosan fogta.

A térfélcserét követően folytatódott a vendégek vesszőfutása, ám ezúttal a hazaiak pragmatikusabban játszottak, és helyzeteikből hármat is értékesítettek. A 60. percben Octavian Vasile, a 82. percben Enciu egyaránt fejjel talált Horvath kapujába, majd a 89. percben Mureşan három méterről tolta a kapuba a Horvathról kipattanó labdát.

A vége tehát 4:0, Marţianék most imádkozhatnak, hogy a Beszterce kerüljön a rájátszás alsóházába, mert akkor hat pont már szavatolva lenne, ha a szatmárnémeti Olimpia kerül az alsóházba, az aradiakat ismét megfújhatja a kiesés szele, ha addig nem kezdeményezi valaki a csődeljárást ellenük.

Resicabányai Metalul Stadion, napos idő, hepehupás pálya, kevés néző.

Vezette: Teodora Albon, Rigó Mónika Rigo (mindkettő kolozsvári), Adrian Mărginean (Nagyenyed). Tartalék játékvezető: Dorian Barzuca (Lugos). RLSZ-megfigyelő: Silviu Bogdan (Craiova), Valer Vancea (Nagyvárad).

Resicabánya: Zimmermann – Cr. Robert, Apostol, Tătar, Murgoci – Breşneni (Ştefan – 84.), Enescu – Oct. Vasile, Ad. Stoica (Mureşan – 86.), Szabó – Opriţa (Enciu – 77.).

UTA: Horvat – Boșca (Denuț – 69.), Florin Ardelean, Gornic, Oltean – Lazea, Popescu – Farcaș (Mircea Ardelean – 78.), Dan (Macovei – 83.), Simion – Trabalka. Kispadon: Stanciu – Lazăr, Sandu, Oprilescu.

Sárga lap: illetve Popescu (26.).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu