Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. április 05., 17.19
Arad megyei III. ligás körkép

Egy meleg, egy hideg a szombati játéknapon

Írta: Berki Fláviusz
2013. november 24., 22.10 Vasárnap / Arad

A román labdarúgó III. Ligás bajnokságban szereplő Arad megyei csapatok közül csupán a Borossebesi Naţional lépett pályára pénteken, a Pankotai Şoimii és a Borosjenői SC szombaton játszotta le az alapszakasz 14. fordulóbeli találkozóját.

A Dan Cuedan által felkészített pankotai együttes a legutóbbi fordulóban 1:1-es döntetlent ért el a listavezető Borossebesi Naţional otthonában, így mindenképpen idegenben szerette volna visszaszerezni az otthon elhullajtott pontjait. Zilahon erre meg is volt a lehetősége a pankotai együttesnek, hiszen Burian 12. és Alin Mihai 40. percbeli góljait követően kétszer is vezettek, ám előbb Dobrescu (24.), majd Cosmin Sabou (77.) is egyenlíteni tudott. Szünet előtt Alin Mihainak még volt egy kapufás kísérlete is, de kimaradt a helyzet, így 1:2-es eredménnyel fordultak a csapatok.

Térfélcserét követően a hazaiak nagy nyomás alá helyezték a pankotaiakat, és a már említett Sabou ki is egyenlített, sőt a 79. percben büntetőt is hibázott, ennek ellenére mégis a zilahiak nyertek, mert a 83. percben Dobrescu 5 méterről Irimia kapujába kanalazta a labdát, amivel beállította a 3:2-es végeredményt, s ezáltal eldőlt, hogy a pankotai együttes két hónap után ismét legyőzőre talált. Vissza is esett egy helyet a bajnoki tabellán.

A találkozót a Florin Mazilu, Dănuț Costea (mindkettő szatmárnémeti), Rigó Mónika (Kolozsvár) játékvezetői hármas irányította. RLSZ-megfigyelők: Vasile Marc (Kolozsvár), Pataki Zotán (Szatmárnémeti).

Zilah: Chiș – Lung, Cosma, Negrean (C. Ardelean) – 61., Ionaşcu, Bode, Stanciu, Cherecheş, Ţiriac (Supuran – 90.), Sabou,  Dobrescu. Edző: Vasile Jula.

Pankota: Irimia – Vițu, Lengyel, Nistor, Gavriș – Burian (Marinescu – 84.), Dumitru Mitu, Issa, Hosu – Alin Mihai, Sergiu Pop (Bulza – 68.). Edző: Dan Cuedan.

Adrian Abrudean Borosjenője hazai pályán fogadta a Kolozsvári Sănătatea Servicii Publicét, mely találkozó igen kiegyensúlyozottan kezdődött. Negyedórányi játékot követően a hazaiak szögletből szereztek vezetést: Suslak beadását Nicolau fejelte a kolozsváriak kapujába (1:0). A folytatásban is a hazaiak uralták a játékot, de újabb találatot már nem sikerült bevinniük.

A második játékrész elején (53. perc) Alin Drăgan szemfülességére is szükség volt, hogy kettőre nőjön a hazai előny, majd hét perc múlva Băd 14 méteres lövése nyomán született újabb találattal végképp eldőlt, hogy a hazaiaknál marad a játékba bocsátott három pont.

A találkozót a Dănuț Maghiar (Nagybánya), Glázer János (Poiana Codrului), Radu Pascu (Nagyvárad) játékvezetői hármas irányította. RLSZ-megfigyelők: Cornel Pantea (Nagyvárad), Costin Dan (Zilah).

Borosjenő: Cioară – Cornea, Nicolau, Bier (Talpaş) – Bilia, Francescu, Iambor, Suslak – Georgiu (Popa) – Băd (Malancu), Drăgan.

Sănătatea: Biliga – Kiss (Sărmăşan), Perde, Șoș, Simon, M. Pop, Văidean, Boșca, Horgoș (Al.Pop), Gașpar, Micula.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu