Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2022. augusztus 19., 16.53
Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa–Unirea 0:0

Egyelőre úszott a harmadik hely

Írta: · László Árpád
2008. március 04., 16.30 Kedd / Temes

Mindhárom védekező középpályás, Borbély Balázs, Dan Alexa és John Wayne Srhoj megfázás illetve sérülések miatt hiányoztak, ezért Ifjabb Dusan Uhrin temesvári vezetőedzőnek jócskán improvizálnia kellett: Valentin Bădoira bízta az urziceni-i támadások elsőfokú elhárítását, így a fiatal Srdjan Luchin is kissé szokatlanul, a védelem jobb oldalán foglalt helyett.

Hétfő este a Politehnicának először a 2007-2008-as évadban nem sikerült betalálnia az ellenfél kapujába, a játékosok messze a Târgu Jiu elleni meccsen mutatott szint alatt voltak. Ionel Ganea és társainak nyerniük kellett volna, ezért hogy felkerüljenek a dobogóra, hogy bizonyítják: megérdemlik az európai kupaszereplést jelentő helyet és nem utolsó sorban, hogy visszavágjanak az őszi 4:1-es szégyenletes eredményért.

Bogdan Stelea a vendégkapus előtti magas hátvédsor kitűnően védekezett, így nem sok vetődnivalója akadt, de a kapura menő labdákat magabiztosan fogta.

Az első félidő legveszélyesebb akciója Artyom Karamian 15. percbeli bődületes lövése volt, amelyet Stelea a vinkli alól kiboxolt, nyolc perccel később George Galamaz fejese volt veszélyes Marius Popa hálójára.

A térfélcsere után a vendég együttes bizonyította, hogy nem egy ponttért jött Temesvárra: több igazán gólveszélyes akciót kidolgoztok, Onofraş fejese majdnem győztes gólt eredményezetett, de az irritálóan bíráskodó Avram végső sípszavára az eredmény módosulatlan maradt. A játék képe alapján igazságos az egy-egy pont, bár ez egyik csapatot sem segíti, mert így maradt a Steaua a harmadik helyen. A fiatal Marius Avram sípmester több sárgalapot érő becsúszást tolerált az első percekben ami után elvesztette a meccset a kezéből , több vitatható döntés hozva: a 19. percben Valentin Bădoi Bálint László elleni becsúszását követően szabadrúgást ítélt a 16-os vonal mellől, holott a szabálytalanság belül történt.   

Mint mindig Ifjabb Dusan Uhrin most sem hamarkodta el a cseréket, a 80. percben Gigel Bucur lesérülése miatt pályára küldte Martinezt, aki úgy állt a pályát minta legalábbis aznap került volna a csapathoz. Ionel Ganea visszatérése óta semmit sem játszik normális körülmények közt vasárnap este a Rapid ellen cserepadon lenne a helye. Marian Aliuţă a tavaszi szezon egyik leggyengébbje ezúttal csapata legaktívabb embere volt, a télen érkezett Milhazes is magabiztos teljesítményt nyújtott hátvédsor baloldalán.

A mérkőzést követően Ifjabb Dusan Uhrin korrekten nyilatkozott: „Nehéz mérkőzés volt. Az ellenfelünk nagyon visszahúzódott, sikerült helyzeteket kidolgoznunk, de nem gólveszélyeseket. Igazságos a döntetlen.” A másik oldalon Dan Petrescua következőképp vélekedett: „A hazai pályán legjobban játszó csapat ellen találkoztunk, nehéz mérkőzésben volt részünk. Ha a második félidőben Onofraş betalál elviszzük mindhárom pontot”.   

Dan Păltinişanu Stadion, 25 ezer néző. Vezette: Marius Avram, Adrian Vidan és Eduard Ungureanu (mindhárman Bukarestből).

Sárgalapok: Luchin, Artyom Karamian, Ganea, illetve Munteanu és Constantin.

Temesvár: Popa – Luchin, Brezinsky, Cânu, Milhazes – Abiodun, Bădoi, Aliuţă, Artyom Karamian – Ganea, Bucur (Martinez – 80.). Vezetőedző: Ifjabb Dusan Uhrin.

Urziceni: Stelea – Bálint, Galamaz, Munteanu, Bordeanu – Mara, Burns, Brandan (Apostol – 33.), Constantin (Pădureţu – 68.) – Onofraş (Bogdan Stancu – 80.), Dănălache. Vezetőedző: Dan Petrescu.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu