Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. november 29., 16.22
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Politehnica–Universitatea

Egyetemista összecsapás

Írta: · László Árpád
2008. április 17., 16.00 Csütörtök / Temes

Pénteken, április 18-án este 20:30-tól az I. Liga XXIX. fordulójában a Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa labdarúgó együttese a Dan Păltinişanu Stadionban látja vendégül a Craiovai Universitatea gárdáját.

Ifjabb Dusan Uhrin, a lila-fehérek vezetőedzője ezúttal is a hazai pálya előnyét és a csapat aktív játékát hangsúlyozta ki a klub által szervezett heti sajtóértekezleten: „Bizonyára ismétlem magam, de megint egy hazai meccs következik, amelyen nincs más variánsunk, mint a győzelem. Úgy ahogy, azt már több ízben hangoztattam, a román bajnokságban nincsenek könnyű ellenfelek, de itthon szerepelünk, és nyernünk kell bármi áron. Hazai pályán feltétlen aktívaknak kell lennünk. Bízok abban, hogy a sérült játékosok felépülését követően a csapat erősebb lesz.” – nyilatkozta a cseh edző, aki szerint van kivel helyettesíteni a Srdjan Luchin és Milos Brezinsky üresen maradt helyeit – nem tevődött fel egy pillanatig sem Gabriel Cânu visszahívása.  

Agunbiade Abiodun, a lila fehérek egyik legjobb formában lévő labdarúgója is nyilatkozott az összecsapás előtt: „A következő meccsek mindegyike rendkívüli fontossággal bírnak. Győznünk kell a Craiovai Universitatea ellen, de el kell mondanom, hogy ez nagyon jó csapat. Nem tudnám megmondani melyik a Craiova vagy bármelyik másik Romániában szereplő csapat legveszélyesebb játékosa, mert mindegyik együttes nagyon jó. Ami lényeges az a csapat, és ezért fontos az Universitatea minden futballistája. Győznünk kell a craiovaiak ellen, szeretnénk, hogy a szurkolóink ismét mellettünk legyenek, mert támogatásuk létfontosságú nekünk.”

Marian Aliuţă, a bánságiak másik fontos játékosa is fontosnak tartja a drukkerek bíztatását: „Nehéz meccsben lesz részünk egy sok tehetséges labdarúgóval teletűzdelt jó csapat ellen. Meg kell szerezzük mindhárom pontot, mert figyelembe véve a táblázatban elfoglalt helyünket nagy szükségünk van a győzelemre. Első sorban a szurkolóinkra van szükségünk, remélem nagy számban eljönnek erre a mérkőzésre is. A szezon végén járunk és meggyőződésem, hogy a drukkereink nélkül nehéz dolgunk lesz. Fontos, hogy a hátralevő három hazai meccsen már ne veszítsünk el egyetlen pontot sem és nyerjünk egy meccset kint, a Steaua vagy a Ceahlăul pályáján. Azért, hogy az Európai Kupaszereplésben biztosak legyünk már nem szabad pontot veszítenünk itthon, mert nem szeretnénk a Román Kupa eredményeitől függni. Pechünk is volt a tavaszi szezonban, különösképpen a Mioveni-i Dacia ellen. Ha akkor betalálunk az első percekben, amikor is több jó gólhelyzetet dolgoztunk ki jó eredménnyel zárjuk a meccset és egész más lenne most a helyzetünk.”              

Marian Iancu csúcs-bűnetetést kapott

A Román Labdarúgó Szövetség (RLSZ) hivatalos honlapján szerdán közétett közleménye szerint Marian Iancut, a Temesvári Politehica 1921 Stiinta elnökét 5 hónapos eltiltásra és 100 ezer lej kifizetésére büntette a Fegyelmi Bizottság. Mint ismeretes a Bukaresti Steaua és Dinamo együttesek vezetői, valamint Ionuţ Lupescu, az RLSZ ügyvezető elnöke rágalmazásért jelentették fel.

Ganea: „Menni vagy maradni”

Ionel Ganea nem hazudtolja meg önmagát: ha épp nem verekedik, egy partjelzővel, csapattársával vagy egy taxi sofőrrel akkor bármikor képes elrontani az öltőző hangulatát. A szókimondó csatár a minap elismerte, hogy naponta beszél telefonon a Bukaresti Dinamo leendő régi-új vezetőedzőjével, Mircea Rednicel és kész itt hagyni a Polit, amennyiben Marian Iancu klubelnök már nem ragaszkodik maradása mellett. A viola gárda elnöke kizárja a veterán futballista távozását, ám megjegyezte, hogy nem tartja normálisnak, hogy Ganea naponta ilyesmiről beszéljen egy másik csapat leendő edzőjével.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Szövérdfi- Szép Zoltán / Csütörtök, 2008. április 17., 17.09 Válaszoljál rá!

Legjobb lenne ha Ganea eltűzne. Sehol nem kellenek fegyelmezetlen, "bajkeverő, balhés" játékosok, ő meg legjobban a bírók szorongatásához ért. Ráadásul még csapatkapitány is.
Mellesleg nem tudom mért lesz egyetimsta összecsapás:). Vajon hány focista egyetemista a két csapatból, s mennyi lehet a pályára lépő 22 ember intelligenciszintjének az összege?
Sajnos nagyon kevés az intelligens, jóérzésű focista, főleg itt a balkánon.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu