Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. október 18., 16.11
FC UTA–Slatinai FC Olt 2:3 (1:2)

Egykori UTA-sok intézték el a hazaiakat

Írta: Berki Fláviusz
2014. április 06., 22.20 Vasárnap / Arad

A labdarúgó II. Ligában szereplő FC UTA labdarúgócsapata szombaton lejátszotta utolsó előtti alapszakaszbeli mérkőzését. Stelian Gherman, ahogy azt ígérte, az eddig kevesebbet szereplőknek biztosított játéklehetőséget.

A találkozó érdekessége, hogy a klubot még adminisztrálók elfelejtették leszervezni a hangosbemondó jelenlétét, így a mérkőzés előtt és alatt nem volt ki bemondja a gólszerzőket, a cseréket és a fontosabb információkat. Így a találkozó előtti egyperces néma csend miértjét sem tudták sokan, hiszen a játékvezető a Craiova Maxima megalapítója, egyes UTA-szurkolók meg Weichelt Károly, egykori UTA-kapus elhunyta miatt álltak fel egy perc erejéig. A mérkőzésen ezúttal sem volt jelen Adrian Marţian, így a játékosok továbbra sem tudják, hogy melyik hónap hétfőjén kapják majd meg november óta elmaradt fizetésük egy részét.

A vendégek kezdték jobban a találkozót és az egykori UTA-s Alin Ignea révén már a 8. percben megszerezték a vezetést: Horvath röviden öklözött ki egy szögletbeadást, Ignea pedig 7 méterről egy pattogós lövéssel jutatta az aradi hálóba a labdát: 0:1.

A 23. percben egyenlítettek az aradiak: Neagu beadását Monac juttatta a hosszú sarokba: 1:1.

Szünet előtt három perccel ismét vezetéshez jutottak a vendégek: Anghelinei indította mélységben Ionescut, aki középre passzolt az üresen érkező Alin Pavelnak (másik egykori UTA-s), aki Horvath mellett a kapuba lőtte a labdát: 1:2.

Térfélcserét követően alig telt el 5 perc, és ismét kiegyenlítettek az aradiak: Căpăţână buktatta Neagut a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Popescu végezte el, aki panyenkás megoldással juttatta a vendégek kapujába a labdát: 2:2.

Mindössze kilenc percet örülhettek a hazaiak az egyenlítésnek, mert Ionescu mesteri indítással hozta helyzetbe Alin Igneát, aki higgadtan Horvath mellett a kapuba lőtt: 2:3.

A folytatásban a vendégek nem kockáztattak, inkább a labdatartásra összpontosítottak, míg a Marţian által kiéheztetett aradiak többre nem voltak képesek.

Ami azt illeti, a II. Ligás bennmaradás is összejöhet nekik, miután a Craiovai FCU visszalépett, míg a Motru csapata biztos kiesőnek tekinthető.

Neuman Ferenc Városi Stadion, borús, de meleg idő, 300 néző. Vezette: Marius Omuţ (Nagyvárad), Szabó Gerő (Kolozsvár), Bogdan Gheorghioiu (Temesvár). Tartalék: Mara Iscru (Élesd). RLSZ-megfigyelők:Ioan Onicaş (Zilah), Viorel Lolea (Resicabánya).

UTA: Horvath – Oltean, Faye, Gornic, Neagu (Surugiu – 65.) – Monac, Lazea, Popescu (Marcu – 61.), Diarra – Laso (Apostu – 76.), Ibe. Kispadon: Boşneag – Feussi, Farcaş, Sălăjan. Edző: Stelian Gherman.

FC Olt: Bugiu – Anghelina, Cruşoveanu, Gligor, Giurcă – Alin Pavel (Cuedan – 88.), Quist – Ştefan (Căpățănă – 46.), Ignea (Ivănică – 85.), Bancu – Ionescu. Kispadon: Perşinaru – Marincău, Siminic, Dobrescu. Edző: Dan Oprescu.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu