Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2022. december 10., 11.18
Hatszor állt Otopeni-en dobogóra Nagy Nándor

Egyre közelebb az olimpiához

Írta: Gáspár-Barra Réka
2022. november 24., 09.04 Csütörtök / Hunyad

Hat éremmel tért haza Nagy Nándor ifjú dévai úszó, a CSS Hunedoara sportolója, a november 10–13. között Otopeni-ban megrendezett rövidpályás országos úszóbajnokságról (Campionatul Naţional de Innot în Bazin Scurt). A versenyről, eredményekről, további kihívásokról beszélgettünk az országos ifjúsági válogatott tagjaként számontartott Nagy Nándorral.


– Nagyszerű eredménnyel tértél haza Otopeni-ről. Gratulálok! Mesélj egy kicsit hogyan zajlott a verseny, mit sikerült elérned, milyen élmény volt?
– Köszönöm. Ezt a versenyt évente egyszer szervezik meg. Most a junior, ifjúsági és open kategóriákban versenyeztünk. Aranyérmet szereztem 1500 méteren a junior kategóriában, egy-egy ezüstöt 200, illetve 400 méteren szintén junior kategóriában, egy bronzot a 200 méteres gyorsúszásban ifjúsági kategóriában és további két bronzot 1500 méteres távon, egyet ifjúsági, másikat open kategóriában. Összességében egy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zártam a versenyt. 
– Ezek az eredmények az országos mezőnyben hova helyeznek téged?
– A junioroknál ez összességben második helyet jelent, az ifjúsági kategóriában pedig nyolcadikat.
– Ez azt is jelenti, hogy most már az országos válogatott szintjén mozogsz?
– Ebben az évben benne voltam az országos válogatottban, mert részt vettem az Ifjúsági Európa-bajnokságon és az Olimpiai Fesztiválon. Hogy a válogatott tagja maradjak, jól kell teljesíteni a következő versenyeken is. De az eddigi eredmények is számítanak.
– Milyen eredményeid voltak még idén?
– Volt még három első helyezésem az országos bajnokságon és három második helyezésem, és részt vettem az említett két nemzetközi versenyen.
– Mire készülsz most?
– Egyelőre a márciusi országos versenyre, mert az egy kvalifikációs verseny. Ott nézik meg, hogy ki hogyan úszik, és ki megy a nagyobb versenyekre, úgyhogy egyelőre arra készülök. 
– Hogyan érzed, milyen erős a mezőny az országos válogatottban? Nagyon rá kell húzni, hogy megtartsd a helyedet?
– A mezőny nagyon erős. Régebb nem volt ilyen. És most nagyon jó, hogy van kihívás. Meg kell csinálni a munkát, és akkor nincs gond. 
– Kisgyermek korodtól Vajdahunyadon edzel. Még megfelelnek-e neked az itteni körülmények? Szükséged volna-e komolyabb háttérre?
– Én meg vagyok elégedve azzal, amit itt kapok. A körülmények mindig lehetnének jobbak. Majd ha magasabb szintre kerülök, akkor lehet, szükség lesz többre is. De számomra ez most így rendben van. 
– Mind az öt testvéred megfordult itt a vajdahunyadi sportklubnál. Most egyik húgoddal együtt vettél részt a bajnokságon...
– Igen, Zsófi velem volt. És van egy kisebb húgom, Bíbor, ő is úszik. Zsófi is nagyon jól teljesített. Az egyik váltóban negyedik, a másikban hatodik lett, egyéniben is szerzett egy negyedik helyet, úgyhogy neki is egy szuper verseny volt. 
– Ez a mostani eredményed, illetve az idei eredményeid közelebb visznek-e nagy álmodhoz, hogy kijuss az olimpiára?
– Főleg a mostani versenyen elért eredmények visznek nagyon közel. Ezek nagyon jó eredmények, nem csupán az érmeket, de az időket nézve is. És az, hogy idén nemzetközi versenyeken is szerezhettem tapasztalatot,  az is közelebb visz az olimpiához.
– Hát akkor további sok sikert kívánok!
– Köszönöm!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu