Eladó az első F–1-es Ferrari, amit Schumacher vezetett

Írta:
2020. március 26. 18:02 (csütörtök) /

Elárverezik azt a Ferrarit, amit a Forma–1 történetének legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher először vezethetett. A német versenyző 1995-ben a Benetton színeiben második világbajnoki címét szerezte meg, a következő évre azonban átszerződött a Ferrarihoz, ahol egy felejthetetlen sikersorozat vette kezdetét a 2000-es évek elején.

A Ferrari az 1995-ös idényre építette meg a 412 T2 kódjelű versenyautót, melyet John Bernard és Gustav Brunner tervezett, és az utolsó olyan V12-es, mely futamgyőzelmet szerzett a száguldó cirkuszban, méghozzá a Kanadai Nagydíjon Jean Alesi révén. A Girardo & Co által most eladásra kínált autó igazi kuriózum. 1995-ben Alesi több futamon is versenyzett vele, ami pedig még különlegesebbé teszi, hogy pontosan ez az autó az, a 157-es jelzésű kasztni, amit Michael Schumacher először próbálhatott ki a maranellóiaknál.

Az autót 2018-ban visszaszállították „szülővárosába”, Maranellóba, ahol aprólékosan újjáépítették, és jelenleg is körözésre alkalmas állapotban van. Hogy pontosan mennyibe is kerül az autó, arról az aukciósház nem adott nyilvános tájékoztatást, a komoly érdeklődőkkel azonban természetesen felveszik a kapcsolatot. (f1vilag.hu)

Hozzászólások