Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. július 04., 18.51
Poli-Mioveni 1:2 (0:1)

Eldugulnak a zöld-sárgától

Írta: · László Árpád
2008. március 25., 19.00 Kedd / Temes

A Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa együttese allergiás a zöld-sárga mezes csapatokra, ugyanis múlt szerdai, Vaslui otthonában elszenvedett 3:0-ás verességet követően, vasárnap este az I. Liga XXV. fordulójában Sorin Cârţu együttesének sikerült egy újabb meglepetést szerezni: 2:1-re legyőzve a lila-fehéreket.

Dan Păltinişanu Stadionban a vaslui-i kudarc, a katolikus és protestáns húsvét és talán az eső miatt is csupán hatezren voltak kíváncsiak a mérkőzésre, ám az Argeş-megyeiek második találata után még kevesebbre fogyatkozott a nézők száma.

A Poli már az első percekben elintézhette volna a mérkőzést, ám Arman Karamian és Ganea néhány méterről sem voltak képesek bevenni Stanca kapuját, néhány perc elteltével Ganea ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. A Dacia futballistái nem riadtak meg, saját ritmusukban védekeztek, majd ellentámadásban próbálták veszélyeztetni Popa kapuját. A 39-percben  Frăsineanu lövésébe Borbély tejesen ügyetlenül belelógatta a fejét, a Poli hálóőre ár nem tudott visszaugrani, így a szünetre a már Mioveni vezetett. A térfélcserét követően, az 57. percben Savu köszönte meg Cânu és Popa ügyetlenkedéseit és lazán az üresen maradt hálóba továbbította a játékszert. A folytatásban a csereként beállt Rusic szépített, ám egyenlítő találatra már nem került sor. Ezt követően a Poli begyűjtötte a bajnokság első hazai pályás verességét – legutóbb a 2006-2007-es szezon 32. fordulójában, 5:1-re kaptak ki az Craiovától.

A meccs egyetlen pozitívuma Elvio Martinez argentin futballista játéka, aki sikeresen tudta pótolni Agunbiade Abiodun hiányát, sőt a nigériai szélsőhöz képest rengeteg jó beadással szolgált csatártársai számára. A kiábrándulások toplistáját magasan Ionel Ganea vezeti – a 34 éves csatár semmit sem játszott, Uhrin mester, pedig gyáva módján nem meri le sem cserélni, nem hogy kispadon hagyná a kiégett focistáját. Cânu és Popa teljesítménye is sok kívánnivalót hagyott maga után, hisz a már Bukaresti FC Naţionalban is együtt szereplő párosnak sikerült összehozniuk a vendég-együttes második találatát, a hátvéd, pedig minden bizonnyal pirosat érdemelt az első félidő végi hátsó becsúszását követően.

Statisztika
Dan Păltinişanu Stadion, 6000 néző. Vezette: Robert Dumitru (Brassó), Marcel Savaniu (Nagyszeben), Daniel Demetrescu (Râmnicu Vâlcea).

Sárgalapok: Cânu (41.), Martinez (61.), Popa (90.), illetve Stanca (73.), Frăsineanu (81.), Ghindeanu (87.).

Gólszerzők: Rusic (61.) illetve Frăsineanu (39.), Savu (57.).

Poli: Popa – Bădoi, Luchin, Cânu, Milhazes – Martinez, Borbély, Aliuţă (Rusic – 54.), Artyom Karamian – Arman Karamian (Bălan – 70.), Ganea. Vezetőedző: Ifjabb Dusan Uhrin.

Mioveni: Stanca – Scarlatache, Daouda, Irinel Voicu (Olteanu – 72.), Baicu – Ghindeanu, Miclăuş – Frăsineanu, Murgan, Neagoe (Negoiţă – 90.) – Savu (Chiacu – 86.). Vezetőedző: Sorin Cârţu.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu