Folytatódik a Trică leváltása körüli szappanopera

2013. november 12. 22:39 (kedd) /

Mint arról korábbi lapszámunkban beszámoltunk, Adrian Marţian, az FC UTA II. ligás labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa mindenáron meneszteni szeretné Eugen Trică edzőt, mivel véleménye szerint az rosszul végzi munkáját, amire bizonyíték, hogy a 12 csapatos nyugati csoportban az együttes a kieső helyet jelentő 11. pozíciót foglalja el. 

Hétfőn Dorin Micşa, a klub speciális felügyelője (az aradi klub az ősz folyamán jelentett fizetésképtelenséget, ami után Micşát nevezték ki a klub speciális felügyelőjének, a klub fizetésképtelenségi eljárásának levezénylését a Dinu, Urse și Asociații ügyvédi iroda intézi, jelen pillanatban ők hozhatnak lényegi döntéseket a klubnál, ha tetszik, Marţian többségi tulajdonos akarata ellenére is) kézbesítette Eugen Trică és stábja számára a menesztési papírokat, azonban az oltyán szakvezető ezt nem fogadta el és bejelentette: továbbra is ő vezeti az UTA edzéseit.

„A könnyem is kicsordult, olyan jót nevettem a menesztési papírjaikon. A menesztési papírokat ugyanis a jogi adminisztrátornak nemcsak láttamoznia kell, hanem be kell mutatnia a garanciákat, amivel biztosítanak engem arról, hogy megkapom a szerződésbeli kitételben szereplő 10 ezer eurós kompenzációmat. Tehát még mindig én vagyok az UTA edzője. Ami a helyettesemet illeti, Florin Voineának van elég dolga a klub utánpótlás-nevelő központjánál, nem hiányzik neki a felnőtt csapat körüli huzavona” – nyilatkozta Trică edző egy aradi szakportálnak.

A játékosok és a szurkolók egyöntetűen Trică edző mögé sorakoztak fel, azt hangsúlyozván, hogy jelen pillanatban nem az edzők leváltásával kellene foglalkoznia a klubvezetésnek, hanem például azzal, hogy kifizesse azt a mintegy 16 ezer lejes tartozást a Játékvezetői Testület felé, amelyet a klubvezetés a Besztercei Gloria és a Craiovai FCU elleni mérkőzések játékvezetői költségeinek ki nem fizetésével halmozott fel. Ezen kívül a játékosok vitaminizálásával, étkezésével és egyesek szállásával is gondok vannak. Trică edző szerint az a veszély is fennáll, hogy a csapatot nem programozzák a Nagyváradi Bihar FC elleni soron következő bajnokira a már említett JT-tartozás miatt.

Dorin Micşa ugyanakkor bizakodó a csapat középtávú jövőjét illetőleg, mondván: „Igaz, hogy a játékosok hétfőn csupán egy ebédet kaptak, de ez azért volt, mert vasárnap nem jelentek meg az edzésen, keddtől kétszeri étkezésben lesz részük. A vitaminizációs szükségletet csak most kaptuk meg a csapatorvostól, és a JT-adósságot is kifizetjük valahogy, a játékosok csak a felkészülésükkel foglalkozzanak, hiszen biztos, hogy pályára lépnek majd a Nagyvárad ellen”.

Trică edző továbbra sem tett le azon tervéről, hogy Gheorghe Falcă polgármestertől kérjen segítséget, továbbá felkérte az aradi cégeket, hogy segítsenek, amiben tudnak, mert a klubvezetés, úgy néz ki, nem lesz képes a csapatot fenntartani.

Hogy miként alakul majd a csapat jövője, még kérdéses, hiszen Adrian Marţian két dolgot helyezett kilátásba a múlt szombati szurkolói szidalmazásokat követően: vagy eladja a klubot, vagy átviszi más városba.

Hozzászólások