Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. november 29., 17.37
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Beszterce-Poli 0:0

Gúnyt űztek a fociból

Írta: · László Árpád
2008. március 30., 19.00 Vasárnap / Temes

Ha nem esne ki négy csapat, ha a Poli nem az UEFA, a Gloria pedig az Intertoto Kupában való szereplést tűzte volna ki célul, akkor már azt hittük volna, hogy a Gloria–Poli mérkőzés előre el volt rendezve egy baráti döntetlenre. Pedig ez az X senkinek sem előnyös, az egy-egy ponttal mindkét együttes helyberagadt az I. Liga táblázatában.

Ifjabb Dusan Uhrin ezúttal igazán felkészítette a csapatot a statikus játékra, nyoma sem volt a tőle megszokott támadószellemnek, a gyors kombinatív elgondolásoknak… mintha legalábbis a Manchester United otthonában szerepelnek, nem, pedig a Szászrégenben! A cseh edző otthon hagyta Marian Aliuţat, de Raul Elvio Martinezt támadó középpályást sem küldte pályára, így Borbély Balázs és John Wayne Srhoj feladata lett volna a csatárok labdákkal való ellátása. Ám a csatársorban megint ott volt Ionel Ganea, csapatkapitányi karszalagostól, aki ezen a tavaszon gyökeret vert a lába és semmit sem játszik már meccsek óta, ő mégis meccsről-meccsre kezdőember. Ugyanakkor furcsa lehet az is, hogy Marius Popa eltiltásával nem cseréje Cristian Zimmermann, hanem Costel Pantlimon küldte pályára a Poli vezetőedzője.

A Poli ezen felállása, a Gloria félelme, hogy már öt éve képtelen megverni a lila-fehéreket és a Szászrégeni Avântul Stadion silány állapotú gyepe tökéletes feltételeket biztosított a bajnokság talán egyik leggyengébb mérkőzésére.

Az első félidő valamivel jobb volt, mint a második játékrész ugyanis Dejan Rusic két, Agunbiade Abiodun, pedig egy fejesével próbára tették Ciprian Tătăruşanu kapust, a másik oldalt az ifjúsági válogatott másik kapusának nem sok védenivalója. Térfélcsere után, ahelyett hogy a csapatok felpörögjenek még jobban lehűlt a játék, mintha várták volna, hogy fújja le a bíró a meccset – csupán Cristian Coroian ollózása zavarta meg az unalmas tili-tolizást  Egy kis túlzással élve talán igazuk volt a mérkőzés kommentátorainak, miszerint egy effajta produkció után egy csapat sem kellene pontot kapjon a táblázatban. Társaival egyetemben kiábrándító teljesítményt nyújtott Borbély Balázs is, a szlovák válogatott a mérkőzés utolsó fázisában belekönyökölt ellenfele arcába, mintha kivált kép szerette volna, hogy kétszer szerepeljen a neve a mérkőzés technikai kazettájában.

A mérkőzés végén több mindenre választ kaptunk, mert ezen a találkozón Uhrin már nem volt vitéz cseh, csupán egy félénk kis romániai fiatal edzőcske. Miért hagyta otthon a jó formában lévő Aluţiát? Mert eleve két védekező középpályással szándékozott szerepelni, és ezúttal nem három pontért, hanem egyét játszott a csapat. Uhrin félt lecserélnie Ganeát, nehogy őt is torkon ragadja semmittevő csatára. Azt ajánlom Ganeának, hogy ha van némi becsület benne, akkor üljön le magától a kispadra, vagy ugorjon le Poli II csapatához és térjen vissza akkor, amikor hasznára váll csapatára és ne várja meg míg a szurkolók lefütyülik a pályáról.

Egy bizonyos: a bajnokság XXVI. fordulójában mutatott játék alapján a Poli nem érdemel UEFA-kupa szereplést, ám a bánsági labdarúgók hozzáállása olyannyira furcsa volt, hogy végezetül kiderült a Beszterce ellen mutatott szereplés egyik lehetséges oka is, ugyanis a klub vezetőségének kéthónapos elmaradásai vannak játékosaival szemben!

Statisztika:
Szászrégeni Avântul Stadion, kétezer néző.Vezette: Laurenţiu Danşa (Nagyvárad), Székely Zoltán (Nagybánya) és Sebastian Gheorghe (Suceava). Pótbíró: Mihai Prodan (Kolozsvár). Szakszövetségi megfigyelők: Paul Costaş (Jászvásár) és Marcel Lică (Konstanca).

Sárga lap: Borbély (92.).

Beszterce: Tătăruşanu – Matei, Toma, Frăsinescu, Turcu – Negrean, Nalaţi, Ragipovic (Mureşan – 62.), Dobre – Coroian, Tilincă. Vezetőedző: Ioan Ovidiu Sabău.

Temesvár: Pantilimon – Bădoi, Luchin, Brezinsky, Milhazes – Abiodun, Srhoj, Borbély, Artyom Karamian (Arman Karamian – 82.) – Ganea, Rusic (Axente – 77.). Vezetőedző: Ifjabb Dusan Uhrin.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Koppány / Hétfõ, 2008. március 31., 17.09 Válaszoljál rá!

Egyetemi hallgató vagyok. Naponta több újságot is olvasok. Magyarul is, románul is… A javasolt módszer segít. Ki kellene próbálni, nem árnyékra vetődve, vaktában személyeskedni.

Hozzászólt: tzury / Hétfõ, 2008. március 31., 16.21 Válaszoljál rá!

Koppamy, Koppany... kezdem gyanitani, hogy ki is vagy te valojaban. Hiaba jartal ket egyetemre, sok ujsagiras nem ragadt rad, ugyhogy lassabban a tanacs-osztogatassal

Hozzászólt: Szövérdfi- Szép Zoltán / Hétfõ, 2008. március 31., 13.18 Válaszoljál rá!

Ganeát élete végéig el kellett volna tiltani a focizástól. A poli talán nagy nehezen elkapja az uefát, de ehhez meg kell verje steauát, s remélem meg is teszi.
CFR LESZ A BAJNOK. Hajrá CFR! :)))))

ui: fázis=helyzet. A tehnikai kazetta nem tudom micsoda :)

Hozzászólt: Koppány / Hétfõ, 2008. március 31., 10.32 Válaszoljál rá!

A cikk nagyon jó. Végre valaki meg meri mondani Ganea-nak is, hogy már rég a kispadon a helye. Vagy ott sem... Viszont a "technikai kazetta", a "fázis" és több hasonló kifejezés ront az összképen. Javaslom, hogy az utolsó átolvasáskor, végső letisztázáskor hangosan olvassák el a cikket. Így sok idegenül hangzó, magyartalan, élő szóban ki nem mondható, nem használatos fura kifejezés, ferde szókapcsolat és szórendbeli zavar kiküszöbölhető.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu