Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. január 18., 09.01
IV. ligás körkép

Győzelemmel zárta Kis- és Nagyiratos az edzőmeccsek sorát

2008. február 27., 19.00 Szerda / Arad

Az Arad megyei labdarúgó IV. Ligában szereplő Nagyiratosi Testvériség január 27-től heti három-négy edzéssel készült a tavaszi folytatásra. A Florin Arhilie és Pap Tibor edzőpáros tanítványai hét közben Aradon, hét végén pedig Nagyiratoson edzettek.

E hónap elejétől több edzőmeccset is játszottak, a Romtelecommal, a Temesnagyfalui Partizánnal, a Világosi Şirianával, és Dombegyháza ellen kétszer. Valamennyi találkozóra idegenben került sor, miután a Domplex Kft, a SC Group Auto Kft. és a Nagyiratosi Polgármesteri Hivatal támogatásával a csapat öltözői felújítás alatt álltak. A csapat szponzorai egyébként bíznak benne, hogy támogatásuk fejében a Testvériség kiharcolja a IV. Ligában való bennmaradást. A 2. dombegyházi kiszálláson már a Nyugati Jelen is a helyszínen volt. A tavaszi idény előtti utolsó felkészülési mérkőzése nagyon is jól sikerült a nagyiratosiaknak, ugyanis nemcsak nyertek 3:2-re, de szépen és tetszetősen is játszottak. A találkozó góljait Bajkán (28.), Szentiványi (44.), illetve Sapungiu (32., 37.), Săvulescu (75.) szerezte. Megjegyzendő, hogy az öt gól közül Sapungiu első találata szépségdíjasra sikeredett, ugyanis szögletrúgásból csavarta a hosszú fölső sarokba a labdát.

Dombegyháza: Kovács Zoltán – Dajcs, Kontró Attila, Zalai, Gyüre, Gerendeli, Bajkán, Mladonicki, Talpai, Moldován, Szentiványi. Játszott még: Kontró Ferenc – Kiss Zsolt, Bauer. Edző: Ménesi Róbert, Lugosi József.

Nagyiratos: Páll Mihály – Tóth Szabolcs, Rad, Kiss, Brie, Arhilie, Sule, Pap, Săvulescu, Sapungiu, Páll Miklós. Játszott még: Tóth János, Lovas, György, Kocsis, László, Horváth László, Ferenczi, Puşcaş, Ţugui.

A hét végén kezdődő labdarúgó IV. Liga tavaszi idényére készülő Kisiratosi SE szép számú közönség előtt, a Békés megyei negyedosztályú bajnokság listavezetője, Battonya ellen játszotta le utolsó felkészülési mérkőzését. Szándékosan nem használtuk a barátságos jelzőt, ugyanis hiába indult barátságosan a mérkőzés, végül durvaságokkal tarkított edzőmeccs lett belőle. A Buică, Duma, Vida aradi játékvezetői hármasnak két piros lapot is ki kellett osztania, hogy lecsillapítsa a kedélyeket, a hazaiaktól kakaskodás miatt Covaci II, a vendégektől (ugyanazért) Roczkó mehetett hamarabb zuhanyozni.

A durva mérkőzés ellenére a hazai gárda, főleg az első félidőben mutatott játéka alapján összeszedett csapat benyomását keltette, több gólhelyzetet is kidolgozott, amiből Vastag (2) és Horváth Zsolt révén hármat értékesített. A battonyaiak szépítő gólját Kárászi szerezte. Összességében egy jól felkészült kisiratosi együttest láthattunk.

Kisiratos: Krajcár – Codos, Miklós, Pistrui, Mirciov, Bukwa, Baul, Varga, Ardelean, Vastag, Covaci I. Játszott még: Ganciear, Szabó Róbert, Horváth Zsolt, Covaci II., Tapasztó, Szabó Rolland, Rosuş. Edző: Marin Balint és Szabó Rolland.

Battonya: Schwarcz – Szabó Róbert, Géczi, Roczkó, Şerban, Bozsár, Grădinaru, Kárászi, Kovács Krisztián, Werle, Zsóri. Játszott még: Kovács Zoltán, Kovács Péter, Számfira, Podina, Kiss Roland.
(Kovalik)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Dombegyház / Vasárnap, 2011. február 20., 18.49 Válaszoljál rá!

Nem Dombegyháza, hanem Dombegyház, és nem Kontró Attila, hanem Kontro Árpád, Mladonyiczki sem Mladonicki és Ferenc is Kontro. Békés megyében pedig nincs IV. osztály, Battonya pedig a megyei I. osztályban játszott.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu