Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. október 24., 19.44
Arad megyei III. Ligás körkép

Győzött a Borossebes és a Pankota, a borosjenőiek aktívan pihentek

Írta: Berki Fláviusz
2014. április 06., 22.21 Vasárnap / Arad

A labdarúgó III. Liga 5. csoportjában érdekelt Arad megyei csapatok közül a Borossebesi Naţional és a Pankotai Şoimii lépett csupán pályára az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, a Borosjenői SC pihenőnapos volt, ám ezt kihasználva erőfelmérőt játszott az UTA BD-vel.

Borossebesen úgy néz ki, minden visszaállt a régi kerékvágásba. Bár a sebesi játékosok a találataikat követően fehér trikóra írt felirattal köszönték meg egykori edzőjüknek, Mihai Petcuţnak korábbi munkáját, a lényeg, hogy immáron Dan Stupar vezetése alatt gyűjtötték be a három pontot.

Digbeu kezdőbe való jelölése jó húzás volt, mert az elefántcsontparti játékos az 5. percben gólpasszt adott Blănarunak, aki 12 méterről lőtt a zilahiak kapujába (1:0). Öt perccel később Digbeu előkészítőből, befejező játékossá lépett elő, ekkor Mândruşca bal oldali beadását belsőzte a kapuba (2:0).

A 39. perctől emberelőnybe kerültek a hazaiak, miután Bogmant Digbeu lekaratézásáért küldték hamarabb zuhanyozni. Biztos vezetése és emberelőnyös helyzete tudatában a hazaiak irányították a találkozót a második játékrész elején is, Blănaru és Digbeu került közel a gólszerzéshez, de kihagyták helyzeteiket, majd a félidő derekán Mânecan megkapta második sárga lapját, így oda lett a hazaiak létszámfölénye.

A mérkőzés 89. percében a frissen becserélt Galea állította be a végeredményt, amikor is a bal oldalon betörve 10 méterről lőtt Portnojs kapujába (3:0).

A találkozót a Dorian Micloşină (Resicabánya), Ovidiu Timar, Iulius Timar (mindkettő Margitta). RLSZ-megfigyelő:Constantin Făniţă (Temesvár), Ion Cavai (Kolozsvár).

Borossebes: Şoltesz – Mînecan, Morariu, Albert (Moise), Jude – Coţan (Galea), Chindriş, Digbeu, Beuran – Mîndruşcă (Susanu), Blănaru (Balint).

Zilah: Portnojs – Silaghi, Cozma, Gui, Ţiriac (Radu Marin) – Cherecheş (ifj. Alexandru Pop), Bogman, Lăcătuş, Molnár (Supuran) – Şulea (Chiş), Marinaş.

A Dan Cuedan által felkészített Pankotai Şoimii a sereghajtó Dési Unirea otthonába látogatott, amely ellen 58 percre volt szüksége, hogy betaláljon. Ekkor a frissen becserélt Hosu szerzett vezetést (0:1), majd a 74. percben Bulzan kettőre növelte csapata előnyét, L. Fărcaş a 82 percben ugyan szépített, de Lung a 90. minutumban büntetőből beállította az 1:3-as végeredményt. A 11-est egy kezezésért kapták az aradiak, akik emberelőnyben fejezték be a találkozót.

A találkozót a Marius Andrişca, Alexandru Corb (mindkettő nagyváradi), Daniel Lar (Nagybánya) bírói hármas vezette. RLSZ-megfigyelők: Ion Hotico (Nagybánya), Mirel Biriş (Déva).

Dés: Blaga – V. Pop, S. Pop, Silasi, Plăianu – S. Rus, Curtean, Cherecheş, Gabruş – Székely, Blaj.

Pankota: Irimia – Iovan, Lung, Ad. Rusu, Viţu – Maghici, Issa, Mitu, Bulzan – Sergiu Pop, Gado (Hosu).

A Borosjenői SC aktívan pihent, szabadnaposságát egy szombati UTA BD elleni találkozóval ütötte el. Abrudean mester tanítványai 3:2-re ugyan kikaptak a IV. Ligás együttestől, de elégedett volt a látottakkal.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu