Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. július 30., 11.37

„Halál a magyarokra!”, „magyarokat a Dunába!”

2009. augusztus 31., 15.35 Hétfõ

A szlovák bajnokság 8. fordulójában a Dunaszerdahelyi Atlétikai Club (DAC) a Zobor lábához utazott, hogy megküzdjön a nyitrai csapattal. A mérkőzést a játékvezető meg is szakította, mert a nyitrai szurkolók betondarabokkal és kövekkel próbálták megdobálni a DAC drukkereit.

Szokásosan ismét nagy rendőri biztosítás várta a dunaszerdahelyi szurkolókat, akik négy autóbusszal és több autóval indultak útra, hogy elkísérjék csapatukat Szent László király városába. A rendőri biztosítás el is kelt, hiszen a magyar szurkolókat a nyitrai ultrák már a mérkőzés első negyed órájában kövekkel ás betondarabokkal próbálták megdobálni. Sem a rendezőség, sem a rendőrség nem előzte meg a dobálást csak később avatkozott közbe, amikor már tarthatatlan volt a helyzet - írja a felvidek.ma. A játékvezető meg is szakította a mérkőzést és félő volt, hogy beszünteti a találkozót.

Az indulatok nem nyugodtak és az egész mérkőzés során a nyitrai szurkolók a magyarokat szidták. „Halál a magyarokra!”, „Magyarokat a Dunába!”, „Magyar cigányok!”, valamint obszcén kifejezésekkel illették a DAC szurkolóit és Malina Hedviget, a Nyitrán megvert magyar diáklányt is.

Korán megszerezte a vezetést a nyitrai csapat, hiszen Stetina már a 14. percben vezetéshez juttatta csapatát a tizenhatosról rúgott góljával. A DAC nem talált magára és nem tudott veszélyes helyzeteket kiharcolni. Hiányzott a középpályáról Ilami Halimi, aki sérüléssel bajlódik és a szélről a cseh légiós Helísek is, aki ugyancsak sérüléssel bajlódik. Az osztrák Wemmert a játékvezető a 40. percben kiállította sportszerűtlen viselkedésért. Utána rúgott ugyanis az őt felöklelő nyitrai játékosnak, de egyrészt az oldalvonalon történt, másrészt nem támadást akadályozott meg így érthetetlen, hogy miért küldte el idő előtt zuhanyozni a sárga-kékek támadó középpályását a bíró.

 

A második félidő is nyitrai fölénnyel zajlott, bár a sárga-kékek már többet birtokolták a labdát és támadásokat is vezettek Hrosso kapujára, de a befejező csatár hiányzott. Kurt Garger a sárga-kékek edzője fura módon cserélt is, de a beállók sem tudták megváltoztatni a játék állását. Viszont felpezsdítették a játékot és esélyesebbnek látszódott arra a DAC, hogy egyenlítő találatot szerezzen. Az álmokat a 86. percben a nyitraiak csapatkapitánya Rák Róbert oszlatta szét, amikor találatával beállította a végeredményt is. Speranza még távoli lövésekkel próbálkozott, de a nyitrai kapus a helyén volt, így a végeredmény 2:0 lett a hazaiak javára.

Szeptember 12-én a pozsonyi Slovan érkezik a DAC stadionba. Mint emlékezetes tavaly november 1-jén a két csapat összecsapásán a rendőrség durván berontott a dunaszerdahelyi szurkolók közé és akit láttak vertek. Akkor esett a rendőri attak áldozatul a 18 éves Lengyel Krisztián is, aki egy egész életre szóló sérülést szenvedett. A mérkőzésre várhatóan több ezer pozsonyi szurkoló érkezik majd.

A mérkőzés krónikája:

C Nitra - DAC 1904 2:0 (1:0)

Gólok: 14. Stetina, 86. Rák, Sárga lapok: 80. I. Hodúr - 4. Elong, 17. Seelaus, 27. Kazlauskas, 62. Nikolic, Piros lap:

40. Wemmer (DAC), játékvezetők: Olsiak - Slysko, Kosecky Nyitra: Hrosso - Kasprák, Stetina, Martin Tóth, M. Ác - T. Kóna - Rák (88. Valenta), I. Hodúr, Simoncic, Matús Mikus (67. Glenda) - Simonek (61. Ą. Kolár)

DAC: Ján Novota - Nikolic, Adiaba, Majus, Kazlauskas (46. Zs. Németh) - Elong (46. Speranza), Seelaus, Wemmer, Hassan - Koejoe (74. N´Kendo), Ateme 

(felvidek.ma)
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: tibor / Szerda, 2009. szeptember 02., 00.15 Válaszoljál rá!

Tisztelettel szeretném kérdezni az ADMIN-t hogy miért távolitotta el a véleményemet erről a piszokságról,ami kezd tetéznimost "Szlovákiában" ???

Hozzászólt: Pipere / Kedd, 2009. szeptember 01., 09.05 Válaszoljál rá!

"Multjában él a nemzet"
A jelent és a jövőt nem tartja szem előtt.Sajnos.

Hozzászólt: torghelle / Kedd, 2009. szeptember 01., 01.37 Válaszoljál rá!

Az alábbi idézetek is bizonyítják milyen emberek alkotják a szlovák vezetést, kösz, hogy beszúrtad.

Hozzászólt: Ezeket szeretni... / Kedd, 2009. szeptember 01., 00.54 Válaszoljál rá!

WORST OF JAN SLOTA

1. „Hiba volt, hogy annak idején menedéket nyújtottunk a törökök elől gyáván megfutamodó és a mi szlovák hegyeinkbe menekülő magyaroknak, ahelyett, hogy hagytuk volna, hadd marcangolják szét és hadd hurcolják el a törökök őket Isztambulba"

2. "A magyaroknak nem a Kárpát-medence hanem a Góbi-sivatag a hazája."

3. "A tankjainkba ugrunk és széttapossuk Budapestet. Egyetlen négyzetcentimétert sem engedünk át a roh@dék magyaroknak."

4. "Magyarország kiirtotta a területén élő nemzeti kisebbségeket, és a szlovák, valamint néhány más kisebbség maradékának szinte semmiféle jogai sincsenek"

5. “Amikor 1248-ben egy frank püspök meglátogatta a Kárpát-medencét, ezt mondta: “Ahogy végignéztem ezen a vidéken, azon gondolkodtam, vajon Isten hogyan adhatott ilyen gyönyörű országot ilyen rusnya népnek. Ezalatt persze a ‘régi magyarokat’ értette, a mongoloid típusú, görbelábú alakokat és az undorító lovaikat. Valójában, apró lovaik voltak. Ezt mondta a püspök, ami írva van … pontosan szóról-szóra … és most, több mint 800 év után ezek a mongoloidok valahogy eltűntek. Nem tudom, ki tanította meg őket, hogyan kell civilizáltnak lenni. De sajnos, úgy gondolom, a szláv vér hatása … sajnos. És nem tudom, hogy ezek a magyarok, akik magukat magyaroknak mondják, valóban magyarok-e? Úgy vélem, hogy 90 százalékuknak szláv a vérük, és talán 10% bennük a régi magyar vér.”
Tényleg, szerintem is párbeszédet kell kezdeményezni ezekkel - én tolmácsként egy töltött UZI -t használnék!

Hozzászólt: torghelle / Hétfõ, 2009. augusztus 31., 22.50 Válaszoljál rá!

-nek

Hozzászólt: torghelle / Hétfõ, 2009. augusztus 31., 22.48 Válaszoljál rá!

"Azért mert 9oo éven keresztül nem hallottak mást.Olvass történelmet."

Szerencsére kihalófélben van az ilyesfajta történelemszemlélet. Az ilyet főleg magyaroszági "szdsz-mszp-s banda" holdudvara szajkózza.Ugyanis amíg a Magyar Királyság létezett a benne élő nemzetiségeknek semmiféle hátrányt nem szenvedtek.Ellentétben a mostani "szlovákiával" ahol több ezer euróra büntetik meg azt a magyart aki anyanyelvén mer szólni.
A tüntetés a minimum, azonban amíg ilyen "magyar" kormány élősködik az országon sajnos nagy támogatásra nem számíthatnak felvidéki testvéreink. De szerencsére egyre több magyarországi civil ember szeme "nyílik fel" a határon túliakkal kapcsolatban.

üdv: Miklós budapestről

Hozzászólt: devanak / Hétfõ, 2009. augusztus 31., 21.50 Válaszoljál rá!

."A szlovaknak romannak szerbnek ukrannak csehnek serti a fulit a magyar szo."+ horvát, bosnyák füleket is sért.Azért mert 9oo éven keresztül nem hallottak mást.Olvass történelmet.

Hozzászólt: deva / Hétfõ, 2009. augusztus 31., 21.25 Válaszoljál rá!

Kedves NAHAT, a magyar szurkolok azt is lobogtattak.VOLTUNK VAGYUNK LESZUNK.ISTEN ald meg a magyart.Sajnos nem csak nahatkat zavarja de sokakat akiknek halvany gozuk sincs a tortenelemhez.A szlovaknak romannak szerbnek ukrannak csehnek serti a fulit a magyar szo.De undorito hogy magyarnak nevezi magat a kalmar a komunista aki nem erez mind magyar.

Hozzászólt: Értem az indulatokat... / Hétfõ, 2009. augusztus 31., 19.29 Válaszoljál rá!

...de biztos, kedves Admin, hogy bent kell hagyni az ilyen hozzászólást a Jelen oldalán?

Hozzászólt: Nahát... / Hétfõ, 2009. augusztus 31., 16.36 Válaszoljál rá!

és a magyar szurkolók milyen feliratokat lobogtrattak?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu