Hat nap alatt ötven meccs a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkben

Írta:
2019. szeptember 5. 19:09 (csütörtök) /

Tegnap este későn játszották telt ház előtt a Románia–Spanyolország eb-selejtező mérkőzést, amelyre nagyon készült a hazai válogatott.

Az első négy forduló után Románia csoportjában a (F) a harmadik helyen áll 7 ponttal, vezet Spanyolország (12 pont), második Svédország 7 ponttal, negyedik Norvégia 5 ponttal, majd Málta (3 pont) és a Feröer-szigetek (0 pont) a sorrend.

 

Csütörtöktől jövő keddig ötven mérkőzést rendeznek az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melyben nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a Nemzetek Ligája két döntőse, a győztes portugál és a második holland válogatott.

Egyik gárda sem rajtolt fényesen, az Európa-bajnok Portugália két döntetlent ért el, míg az előző vb-ről és Eb-ről lemaradt Hollandia egyszer nyert, egyszer pedig kikapott márciusban. Előbbi szombaton Szerbiába, kedden Litvániába látogat, és ha bármelyik találkozón pontokat veszít, komoly hátrányba kerül. A belgrádi vereség pedig már-már reménytelen helyzetbe hozná, mivel az éllovas ukránoknak már jelenleg is tíz pontjuk van, míg a szerbek sikerükkel öt ponttal előznék meg a portugálokat.

A hollandok sem állnak jobban, csoportjukban az északírek négy, míg a németek három találkozó után százszázalékosak, így ha az Oranje pénteken kikap Hamburgban, akkor a hátránya hasonlóképpen tetemessé válik. A csoportban hétfőn is rangadót rendeznek, akkor a németek Belfastban lépnek pályára.

Az északír és a német mellett további öt együttes százszázalékos: ha Anglia, Spanyolország, Lengyelország, Belgium és Olaszország megőrzi hibátlan mérlegét a soron következő két meccsén, szinte már a kontinensviadalon érezheti magát.

Az E csoportot Magyarország vezeti.

 

E csoport:

 

péntek:

Wales–Azerbajdzsán, Cardiff 20.45

Szlovákia–Horvátország, Trnava 20.45

hétfő:

Azerbajdzsán–Horvátország, Baku 18.00

Magyarország–Szlovákia, Groupama Aréna 20.45

 

A csoport állása:

1. Magyarország 4 3 - 1 6- 4 9 pont

2. Szlovákia 3 2 - 1 7- 2 6

3. Horvátország 3 2 - 1 5- 4 6

4. Wales 3 1 - 2 2- 3 3

5. Azerbajdzsán 3 - 3 3-10 0 (origo sport)

 

 

 

Hozzászólások