Himalája ellen debütál Székelyföld focicsapata

2014. április 25. 21:40 (péntek) /

A Székelyföld Labdarúgó Egyesület első hivatalos mérkőzésére készül.

2003. december 12-én alapították meg az NF-Tanácsot, amely egy olyan sportszervezet, melybe a nem képviselt nemzetek és közösségek, autonóm területek és mikronemzetek labdarúgó-válogatottjait hivatott képviselni. A budapesti Wenczel Kristóf kezdeményezésére januárban a Székelyföld Labdarúgó Egyesületet is felvették az NF-Tanácsba – írja a székelyhon.ro. Sőt, a gárda ott lesz a szervezet világbajnokságán is, amely a jelek szerint Finnországban lesz és 16 csapat vesz részt rajta.

„Lassan már két éve született meg az ötlet, egy újsághírben figyeltem föl arra, hogy létezik az NF-Tanács, és kétévente világbajnokságot is szerveznek tagjaiknak. Legutóbb 2012-ben Kurdisztánban volt a vébé, azután felvettem velük a kapcsolatot, és elkezdtük a tárgyalásokat, hogy miként lehet csatlakozni. Januárban a Székelyföld Labdarúgó Egyesület néven 43. tagként felvettek ebbe a szervezetbe. Évente két hivatalos mérkőzést kell játszanunk, továbbá pár hete megérkezett az átirat, hogy Székelyföld válogatottja az idei világbajnokság mezőnyének tagja” – mondta a portálnak Wenczel Kristóf.

A székelyföldi válogatott még alakulóban van, azonban az már biztos, hogy az együttes május 31-én játssza első hivatalos mérkőzését, méghozzá Himalája válogatottja ellen.

(hir24.hu)

Hozzászólások