Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. december 05., 06.58
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Ifjabb Dusan Uhrin: „Alig várom, hogy kezdjük”

Írta: · László Árpád
2008. február 21., 18.00 Csütörtök / Temes

A Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa labdarúgó klub végett vetetett a hosszantartó hallgatagságából, Ifjabb Dusan Uhrin a mai sajtóértekezleten nyilatkozott a vasárnapi, Pandurii Târgu Jiu elleni kezdésről:

– Természetesen a Pandurii ellen mi vagyunk az esélyesek. Ők nagyon sok játékost hoztak ezen a télen csupán kétszer sikerült megnéznem felkészülő mérkőzéseiket. A nagy előnyük az, hogy otthon játszanak. Ha el akarjuk érni a nyáron kitűzötteket feltétlenül nyernünk kell. A bajnokság vége nincs oly messze, mindent meg kell tegyünk annak érdekében, hogy mind a három pontot szerezzünk ezen a mérkőzésen. Alig várom, hogy kezdődjön a bajnokság.

A lila-fehérek cseh mestere a felkészülő periódussal elégedetten nyilatkozott, az eredményekről és a sérülésekről kevésbé: „Elégedett vagyok a felkészülési edzőtáborokkal, mert minden az előre meghatározott ütemben történt. Az eredményekkel nem vagyok annyira elégedett, mert karrierem során először vesztettem barátságos meccsen 5:0 arányban. Ugyanakkor azzal sem lehetek elégedett, hogy az edzőtáborok befejeztével több játékosom sérült. Alexa, Stancu, Rusic és Srhojra gondolok itt. Cânu rendben van, de ez nem azt jelenti, hogy játszik is majd. Mindenestre tudom kikre számíthatok a kezdőcsapatban.”

Gueye Mansour helyzetét nem kívánta túlkommentálni, mert nem tudja pontosan a helyzetet, de megjegyezte: „Tudomásom szerint valamit aláírt a Dinamóval. Nem tudom, ha szükségünk lenne rá, mert van négy támadónk a keretben. Daminuţă nem hosszabbított szerződést velünk. Az ilyen  a helyzetekben az adminisztráció dönt, a vezetőség és a játékos kell megoldják az ügyet… de bárki  pótolható. McKainnek tudomásom szerint voltak ajánlatai és ezért nem tudott koncentrálni a felkészüléseken sem, ő akart elmenni. Sorin Rădoi és Cristeával nem szerződési gondok voltak, hanem sportügyileg arra a következtetésre jutottam, hogy nem illeszkednek be az általam kigondolt csapatba.”

Ha már úgy is majd két hónapig silenzio stampában volt és nem nyilatkozhatott, Uhrin kisebb titkokat is elárult, más edzőkhöz képest nem köntörfalazott: „Aliuţă játéka sokat javult az edzőtáborok alatt, remélem meglátszik majd a bajnoki mérkőzéseken is. Martinezt csak DVD-n láttam, élőben nagyon technikás, de még be kell illeszkedjen a román bajnokságban. Az újonnan érkezetekből Milhazes és Borbély épültek be legjobban a csapatba, de nem azt jelenti, hogy majd játszanak is. Ha mindenki egészséges lesz, akkor egyenlő konkurencia lesz minden helyért”.

Marian Iancu által meghirdetett még négymérkőzéses bonuszokról kissé húzta a száját: „Valóban Marian Iancu egy új pénzügyi jutalmazás rendszert ajánlott fel, amellyel még sosem találkoztam. Találkozok vele és megbeszéljük. Persze, hogy nem felel meg, én azt szeretném, ha minden mérkőzés külön meccsprémium lenne meghatározva, de nem haragszom, ha így marad, nekem mindegy.”
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu