Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2022. augusztus 19., 16.50
Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa II–Caracali FC 0:0

Irány a III. Liga!

Írta: · László Árpád
2008. március 03., 11.00 Hétfõ / Temes

Temesvári Electrica Stadion, 600 néző. Vezette:Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), Daniel Mitruţi (Craiova), Emil Cristea (Arad).Pótbíró: Constantin Făniţă (Temesvár). Szakszövetségi megfigyelő:Sorin Găman (Târgu Jiu).

Poli II:Pantilimon – Bogdan Străuţ, Mera, Scutaru, Siminic – Popovici (Obeşterescu – 90.), Poparadu, Bălan, Riviş (Petruş – 79.) – Adrian Popa, Dochiţa (Pătraş – 58.). Vezetőedző: Iosif Rotariu.

Caracal: Neagoe – Săvulescu, Bertea, Gărgălie, Neacşu – Preda, Gârlă (Badea – 83.), Militaru, Şerban (Koko – 65.) – Firsulescu, Stoianof. Vezetőedző: Florin Cioroianu.

Kiállítások:Bogdan Străuţ (77.) és Mera (87.).

 

Szombat délelőtt a 11 pontos Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa II hazai pályán, az 5 pontos Caracali FC ellen kezdte a tavaszi idényt. A II. Liga 2. csoportjának két leggyengébb csapatán csupán a három pont segített volna, de ahogy ez általában lenni szokott, döntetlen lett belőle.

Iosif és Ilie Rotariu temesvári edzői párosnak nehéz dolga volt a meccs előtt, hiszen csütörtökön visszajött a Resicabányához kölcsönadott futballista sereg, ráadásként „beállított” Tiberiu Bălan, akit végig játszatni kellett. Caracal is megerősödött öt craiovai játékossal és Florin Cioroianu volt elsőligás edzővel, de mindez nem tükröződött a játékban is. A nagy nevek ellenére a futball nulla ponton stagnált, a Poli II. és a Caracal nem vitte túlzásba a gólhelyzetek kialakítását. Annak ellenére, hogy a mérkőzést iram és cseppnyi odaadás nélkül húzták le csapatok, Marian Balaci játékvezető hős akart lenni, és sikerül is neki: egy durvaságok és időhúzás nélküli mérkőzésen nem kevesebb, mint 11 sárga lapot és két pirosat osztott ki. A mérkőzés egyetlen nagy gólhelyzetét Dochiţa hagyta ki a 62. percben: a fiatal csatár lövése a felső lécet találta el. Tiberiu Bălan néhány megmozdulásával megmutatta, hogy rendkívül tehetséges futballista, ám egyáltalán nem ismerte csapattársait, ami jócskán meglátszott kombinációkban.

„Kiegyensúlyozott mérkőzést láthattak a nézők. Sajnos, a gyenge pálya miatt a játék minősége nem volt az igazi. Bălan nem II. liga szintű, egyenesen az első csapathoz kellett volna mennie” – mondta el Iosif Rotariu. A másik oldalon Cioroianu is nyilatkozott: „Mindkét félidőt mi domináltuk, de végezetül be kellett érnünk egy ponttal, ami minket nem segít és a Politehnicát sem a kiesés elkerülésében”.

A Poli vezetősége teljes stábbal képviseltette magát: Marian Iancu elnök, Emil Rosianu alelnök, Gheorghe Chivorchian igazgatótanács elnök, Ion Negrei ügyvezető igazgató és ifjabb Dusan Uhrin vezetőedző is jelen volt az Electrica Stadion lelátóin. Marian Iancu elnök kissé furcsa nyilatkozatot adott a találkozó végén: „Nem célkitűzés a bennmaradás. Most vagy jövőre, de úgyis kiesne a Poli II”. A Poli elnöke egy partner együttest szeretne a második ligában és csupán a harmadik ligában az úgynevezett szatellit együttest.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu