Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. július 05., 09.52
FC UTA–Râmnicu Vâlceai VSK 1:1 (1:0)

Ismét a hosszabbításban vesztettek értékes pontokat az aradiak

Írta: Berki Fláviusz
2013. december 02., 01.21 Hétfõ / Arad

Igaza van Eugen Trică edzőnek, amikor azt mondja, hogy azokkal a pontokkal, amiket csapata, az FC UTA a meccsek hajrájában, vagy a rendes játékidő hosszabbításában vesztett el, most a feljutásért harcolna. 

Bizony ez így van, csakhogy nem lehet úgy egy csapatot irányítani, hogy a szakmai problémákat a háttérbe kell szorítani, mivel a klub tevékenységéhez szükséges pénzösszegekért kell járkálniuk. Az aradi együttesen látszik, hogy akar, de nem tud, a felkészülési hiányosságok pedig rendre olyankor jönnek elő, amikor arra a bizonyos plusz energiára, odafigyelésre összpontosításra lenne szükség, de ezek a már említett okok miatt nem jönnek össze.

Itt van például az is, hogy az UTA az idei szezonban múlt szombaton játszott először új felszerelésben, amit Valer Blidar az Astra Személyvagongyár tulajdonosának második szponzori akciójából vettek meg. Amíg arról kell beszélni, hogy egy II. Ligás együttesnek még a csapat felszerelésére sincs pénze, nincs értelme versenysportról, feljutásról, meg más egyébről beszélni, hiszen alapok nélkül nincs építmény.

Magáról a szombati meccsről csak annyit, hogy ritka gyenge színvonalú volt. Az aradiak kezdték jobban a meccset, majd egy Sălăjan-ziccer (a kapu torkából fejelt fölé!!!) után egy jogos büntetővel (Briceag kezezett a saját 16-osán belül) a 23. percben, Ovidiu Popescu I találatával megszerezték a vezetést (1:0).

Ezt követően az aradiak taktikusan és harcosan játszva jól tartották sovány előnyüket, a vendégeknek kevés teret engedtek a kibontakozásra, de egy semmit mondó akció nyomán (egy bedobást követően A. Popához került a labda, aki középre ívelt Deaconescu csukafejessel jutatta a labdát a hazai kapuba) a 90+5. percben a vâlceaiaknak sikerült kiegyenlíteniük: 1:1.

Természetesen mindkét szakvezető másképp látta a meccset, Trică szerint érdemtelenül vesztettek el két pontot, míg Niculescu szerint az UTA a büntetőn kívül semmilyen problémát nem okozott csapatának, véleménye szerint az első félidőben az aradiak alig értek a labdához. Trică erre csak annyit jegyzett meg, ha így látta, jobb, ha eltépi az edzői könyvét…

Neuman Ferenc Városi Stadion, jó talajú pálya, hideg idő, 500 néző. Vezette: Dan Dreve, Székely Iulian (mindkettő kolozsvári), Radu Timar (Margitta). Tartalék játékvezető: Daniel Neagoe (Temesvár). RLSZ-megfigyelő: Szilágyi István, Iosif Vigu (mindkettő Szatmárnémeti).

UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, George Neagu – Ovidiu Popescu I (Stan – 78.), Zaluschi – Firţulescu (Marcu – 89.), Bîrză (Surugiu – 67.), Monac – Sălăjan. Kispadon: Horvath – Ţabără, Tecsi Trabalka. Edző: Eugen Trică.

Rm. Vâlcea: Matache – Deaconescu, Pârvulescu, I. Stoica, Briceag – Bărbulescu (Iancu – 63.), Cârstoiu (Lircă – 31.) – Cataramă (A. Popa – 58.), Negruţ, Ovidiu Popescu II – Arnăutu. Kispadon: A. Popescu – A. Neagu, Stoica E., Samson. Edző: Claudiu Niculescu.

Sárga lap: George Neagu (36.), Bârză (55.), Trabalka (67.), Ovidiu Popescu I (73.), Sălăjan (83.), illetve Bărbulescu (37.), Negruţ (55.), Ovidiu Popescu II (68.), Briceag (85.).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu