Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. július 31., 01.44
Dubai versenyző nyerte a II. European Rally Trophyt

Keleti Edwin győzött a VI. Arad Ralin

Írta: Berki Fláviusz
2014. május 11., 13.00 Vasárnap / Arad

Az idei újítások jól megdobták az Arad Rali nézettségi indexét, hiszen aki a pénteki Arad Rally Show elnevezésű városi etapra kilátogatott, minden bizonnyal nem hagyta ki a szombati Maros-völgyi úttalan utakon lebonyolított további raliszakaszokat sem.

Az idei versenyre 38 egység jelentkezett, és a névsort végigböngészve, egyöntetűen a dubai pilóta, Rashid El-Ketbi számított favoritnak, hiszen mitfárerével, Karina Hepperlével a rali világbajnokságon is érdekeltek.

A pontosság kedvéért, a tavaly ralihoz hasonlóan az idein is két verseny zajlott egy időben. Az egyik a román Danlop rali-bajnokság aradi futama volt, a másik a II. alkalommal megrendezésre kerülő FIA European Rally Trophy. Ezen utóbbi versennyel kapcsolatban el kell még mondanunk, hogy Mihai Leu főszervező az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem szeretnének itt megállni, és az európai rali-bajnokság után akár világbajnoki etapot is rendeznének Aradon, pontosabban a megyében. A vb-futamokon résztvevő El-Ketbi talán a FIA „kémjeként” volt jelen az idei Európa-bajnoki futamon, hogy felmérje a terepet, azaz képes-e vb-futam színvonalú pályákat mutatni Arad megye.

Visszatérve az idei Arad Ralihoz, kezdjük az eredmények bemutatását a nemzetközi versenyével, azaz a FIA European Rally Trophyval, amelyet a már említett dubai/német Rashid Al-Ketbi/Karina Hepperle duó nyert meg Ford Fiesta R5-ös tjpusú autójával. A 2. helyen a román Sebastian Barbu/Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer EVO X R4) kettős a harmadikon a magyar Puskádi János/ Gódor Barnabás (Skoda Fabia S2000) páros végzett.

A román rali-bajnokság Aradi szakaszának győztese bizonyára nem volt ínyére Gheorghe Falcă polgármesternek, hiszen a kolozsvári születésű Keleti Edwin többek között arról is nevezetes, hogy korábban Victor Pontával osztotta meg autóját a rali-bajnokságokon. Keleti egyébként jól versenyzett, hiszen az Arad Rali utolsó, 10. etapján egy negyedik helyezés is elegendő volt számára az összetettbeli győzelem megszerzéséhez. Igaz, a második helyen végző Dan Gârtofan csupán 12,3 másodperccel maradt le Ponta egykori pilótájától, ám róla kiderült, hogy a 6. etapon korábban rajtolt, így 10 másodperces büntetést róttak rá, ami azt jelentette, hogy az összetett táblázaton az első helyről a 4. helyre esett vissza.

Az Arad Rali összetett élcsoportjának végeredménye: 1. Keleti Edwin/Csomortani Botond (Ford Fiesta R5), 2. Marişca Bogdan/Banca Marc (Subaru Impreza R4), Szabó Gergő/Borbély Károly (Mitsubishi Lancer Evo 10).

Az Arad Rali a román Dunlop rali-bajnokság 2. etapja volt, a 3. etapot Tulcean rendezik majd meg május 29–30. között.

Az összetett táblázatban Keleti átvette a vezetést, Dan Girtofan és Francois Delecour (francia) a két közvetlen üldözője.

Korábbi Arad Rali-győztesek: Szabó Gergő (magyarországi, 2009 és 2010-ben Kohler Zoltán, illetve Csegzy Leventével az oldalán egy Mitsubishi Lancer Evo IX-es járművel diadalmaskodott), Valentin Porcișteanu-Dan Dobre (2011, Mitsubishi Lancer Evo IX), Francois Delecour (francia 2012 és 2013-ban Dominique Savignonival az oldalán Peugeot 207 S2000-es autóval győzött).


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu