Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. március 31., 09.50
Marosvásárhelyi ASA–FC UTA 0:0

Kétszeri nekifutásra sem jött össze a gólszerzés

Írta: Berki Fláviusz
2013. november 24., 22.11 Vasárnap / Arad

A II. Liga nyugati csoportjában utolsó előtti helyen tanyázó FC UTA labdarúgócsapata nagy anyagi nehézségek árán, de csak eljutott Marosvásárhelyre, ahol a pályára leereszkedő köd miatt kétszer is meg kellett mérkőznie az ASA-val.

Szombaton a pályát körülvevő köd azzal fenyegetett, hogy elhalasszák a mérkőzést, de egy kis csúszást követően elkezdődhetett a találkozó.

Trică edző inkább a biztonságra és a gyorsaságra alapozta taktikáját, az ellentámadások sikerében bízva a széleken a gyors Firţulescut és Monacot foglalkoztatta, míg csatár poszton Bârză személyében is bevetett egy gyors játékost, aki mellett egy magas, ám nagyon mozgékony támadóval, Sălăjannal kezdett.

Taktikája bejött! Középen az UTA jól szűrte a hazai támadásokat, a védelem betonnak bizonyult egy darabig. Hibázni is hibáztak, de olyankor vagy Lăzăreanu kapus mentette meg a csapatot, vagy a hazai együttes játékosai bénázták el a lehetőségeket. Azzal együtt, hogy a hazai együttesnek volt két óriási ziccere, az első félidő 0:0-s döntetlennel zárult.

Fordulást követően Sabău mester rögtön váltott, Onicaş révén rutinos támadót küldött a pályára, de ez sem segített a hazaiakon. Fortuna talán a csúfos (bírói segédletes) aradi pontszerzést büntette azáltal, hogy a hazaiakat gólképtelenségre kárhoztatta, sőt még az időjárást is ellenük fordította, mert a leereszkedő köd miatt a hazai nyomások egy napot várattak magukra a folytatással.

Az aradiak számára sportszakmai szempontból jó volt a megszakítás, anyagi szempontból nem, mert megint kalapolásra volt szükségük, hogy a plusz egy éjszakát kifizessék.

A pihenő az aradiaknak tett jót, hiszen ma a maradék húsz percet ügyeskedve, trükközve, nagy akarással, erőbedobással sikerült kihúzniuk, így értékes ponttal távoztak Vásárhelyről.

Marosvásárhelyi Transil pálya. Vezette: Iulian Dima (Bukarest), Mihai Marica (Beszterce), Lorin Udrea (Târgu Jiu). Tartalék játékvezető: Bajkó Barna (Csíkszereda). RLSZ-megfigyelők: Tamás Zoltán (Székelyudvarhely), Remus Vlad (Kolozsvár).

ASA: Caparco – Homei (Crețu – 68.), Gugu, Heil, Szilágyi L. – Bumba, Miclea (Roman – 90+1.), Dan (Onicaș – 46.), Buhuşi – Buhăescu, Huiban. Kispadon: Botoșer – Bold, Vârtic, Petriș. Edző: Ioan Ovidiu Sabău.

UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, Neagu – Firțulescu, Popescu, Zaluschi, Monac (Apostu – 71.) – Bîrză, Sălăjan (Surugiu – 89., Stan – 90+4.). Kispadon: Horvath – Oltean, Dumitru, Trabalka. Edző: Eugen Trică.

Sárga lap: Gugu (41.), Bumba (43.), Dan (44.), Onicaș (49.), illetve Sălăjan (46.), Monac (64.), Popescu (67.), Zaluschi (81.), Lăzăreanu (87.), Apostu (90+3.), Surugiu (90+4.).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu