Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. november 29., 17.50
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Honap este Rapid–ELBA

Kezdődik a rájátszás

Írta: · László Árpád
2008. április 16., 19.00 Szerda / Temes

A múlt hétvégi elvesztett FinalFour-ja utána a Temesvári ELBA VKK férfi kosárlabda együttese az első rájátszás-mérkőzésére készül. Dragan Petricevic vezetőedző és tanítványai már ma este elutaztak Bukarest felé, ugyanis holnap 17:30-tól a play-off első negyeddöntőjén a Rapid Dromeas SK ellen találkoznak.

A visszavágót április 20-án, vasárnap 18 órától rendezik a temesvári Constantin Jude Sportcsarnokban, ha szükség lesz harmadik meccsre, akkor az április 24-én, Bukarestben kerülne megrendezésre.

„A play-off meccseknek nagyobb fontossággal bírnak, mert egy rossz mérkőzés akár végzetes lehet. Tudjuk, hogy nagyon sokat számíthat a hazai pálya előnye. Az első összecsapáson náluk lesz nagyobb nyomás, vasárnap nálunk. Emlékszem, hogy a bajnoki meccseken fele-fele volt az arány, ott csúnya meccsben volt részük a nézőknek, Temesváron viszont nagyszerű hangulat volt, bár mindkettőn többet is elérhettünk volna” – nyilatkozta Petricevic mester.

Az alapszakasz őszi meccsén a Rapid 75:64-re győzött Bukarestben, a tavaszi összecsapáson, az ELBA új szurkolótáborának hatására is, óriási közdelemben 91:90-re győztek a „bánsági oroszlánok”-nak elbecézett kosarasok.

A temesváriak boszniai szerb edzője szerint kosárlabdázói túlléptek a Román Kupa döntőjének elvesztése okozta elkeseredésen. „Minden játékosom egészséges és nincsenek elkeseredve az elvesztett kupadöntő után. Beszéltem velük és természetes lenne, ha minél hamarább elfelejtenénk a Ploieşti elleni mérkőzést, bár a fináléban jobban ment a játék, mint az elődöntőben. Nem kell elfelednünk a fáradtságot sem, hiszen az utóbbi hetekben rengeteget utaztunk, hol Bukarestbe, hol Ploieşti-be, most megint a fővárosba megyünk.” – tette hozza Petricevic.    

Holnap este a két hasonló együttes csap össze a bukartesti Rapid Sportcsarnokban, mindkét csapat keretében öt szerb légiós szerepel, a Rapidnál: Ivan Krstic, Nikola Radojicic, Djordje Pantelic, Ivan Stefanovic és Zoran Milovic; az ELBA-nál: Nenad Markovoc, Dragoslav Markovic, Uros Velickovic, Vladimir Radmanovac és Milos Pesic. Mindkét gárdát szerbiai edző készíti fel: Milorad Perovic illetve Dragan Petricevic.

„Szuper lenne, ha nyernénk Bukarestben, de győzelem esetén nem jelentené azt, hogy hazai pályán már könnyű dolgunk lenne. Összpontosítanunk kell a játékunkra. Most látszik meg igazán a bajnokságban letett munka” – nyilatkozta az ELBA slam-dunk szakértője, Brice Kabengele.

Közép-Európai Ligában az ELBA

A Temesvári ELBA VKK vezetősége határozott a csapat európai kupaszereplését illetően, ennek érdekében a lila-fehér együttes egyik képviselője résztvett a múlt szombaton, Pozsonyban tartott Közép-Európai Liga megbeszélésén. „Nem tudni még a kupa rendszerét és résztvevő csapatok számát sem. A szervezők elmondása szerint 10 és 16 csapatok között iratkoznak majd be az új kupába. Mindenesetre Temesvár jó szemmel van számon tartva, ugyanis jó házigazdáknak bizonyultunk az utóbbi években.” – újságolta Dragan Petricevic vezetőedző. Az októberben rajtoló rendezvényen várhatóan, lengyelországi, csehországi, szlovákiai, magyarországi, ausztriai és romániai csapatok vesznek majd részt.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu