Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 08., 11.53
Arad megyei III. ligás körkép

Kikapott a listavezető és a Borosjenő, döntetlenezett Pankota

Írta: Berki Fláviusz
2014. február 09., 21.16 Vasárnap / Arad

A labdarúgó III. Ligában érdekelt Arad megyei csapatok közül valamennyien újabb edzőmérkőzést játszottak az elmúlt hét végén.

Az 5. csoport listavezetője, a Borossebesi Naţional pénteken, lapzártánk után véget ért mérkőzésen játszott az Arad megyei IV. Liga 2. helyezettje, az UTA II ellen. A két együttes között egyáltalán nem látszott meg a szintkülönbség, ami egyáltalán nem hízelgő a Mihai Petcuţ által felkészített borossebesi együttes számára. A ségai műfüves pályán lebonyolított találkozót a hazaiaknak mondható UTA II kezdte jobban, amelyik Rus találatával már a mérkőzés elején vezetéshez jutott és a 14. percben a végeredményt is beállította. Ekkor az első gólnak Rusnak asszisztáló Hlistei ismételte meg korábbi akcióját, amikor három játékos között végigszlalomozva ezúttal már nem passzolt, hanem maga lőtte Lazea kapujába a labdát: 2:0.

Csapata tehetetlensége annyira feldühítette Petcuţ edzőt, hogy már a 27. percben cserét eszközölt csapatában. Blănaru nem vette jó néven lecserélését, dühét egy vizes palackon és a cserepad tetején vezette le.

A második játékrészben mindkét edző cserejátékosainak is játéklehetőséget biztosított, ez a vendégeknek kedvezett, sikerült kiegyenlíteniük a küzdelmet, ám csupán egy kapufáig jutottak, Higyed az 54. percben találta telibe a felső lécet, így a végére maradt a 2:0-s hazai siker.

UTA II: Mitrea – Raţ, Cotoc, Botiş, Suslak – Gheorghiţă, Varga, Avrămuţiu, Hlistei – Sorin Leucuţa, Rus. Játszott még: Mara, Dobrean, Erich Wild, Claudiu Popa, Luca, Pavel, Stănaia, Burlă, Vlad, Bulza, Pantea. Edző: Nagy Roland.

Borossebes: Lazea – Jude, Morariu, Albert, Neacşu – Coţan, Chindriş, Bozian – Răducă, Blănaru – Miron. Játszott még: Soltesz – Feieş, Avădanei, Beuran, Şerban, Bálint, Gale, Higyed, Susan, Toader. Edző: Mihai Petcuţ.

A Borosjenői SC szombaton Nagyváradra utazott, ahol a II. ligás Bihar FC ellen játszott egy edzőmérkőzést, a Nagyváradi Motorul pályán. A jenőiek bátran kezdték a mérkőzést és Băd ziccerét követően, Alin Drăgan góljával 1:0-ra vezettek negyed óra elteltével. Adrian Abrudean csatára közelről belsőzte a kapuba Talpaş beadását. A hazai együttes kiegyenlíthetett volna, azonban Lukács Rajmond kihagyta a 27. percben megítélt büntetőt.

Térfélcserét követően mintegy 12 percre volt szüksége a hazaiaknak az egyenlítésre: a Lukács testvérek összjátékát követően, az idősebbik, Rajmond talált be a csereként beállt Bak kapujába (1:1).

A vendégek Băd révén újabb ziccert hibáztak, ami megbosszulta magát, mert a 74. percben Ianc 22 méteres remekbeszabott lövése ellen a jenőiek kapusa már tehetetlen volt: 2:1.

Mindent összevetve a borosjenői gárda bátran játszva egyenlő küzdőpartnere volt az egy szinttel magasabb osztályban szereplő nagyváradiaknak, így joggal bizakodhat, hogy a rájátszásban a feljutásért vívott harcban a mérleg szerepét játszhatja majd.

Nagyvárad: Fildan (Sălăjan – 62.) – Mihuț, Letan (Bactăr – 62.), Lazăr (Mitaș – 80.), Lupu (Achim – 62.)– Străuț (Cuc – 80), Haș (M. Stancu – 46.) – Fl. Pop (Ianc – 62.), Sorian (M. Popa – 68.), Bic (Lukács Zsombor – 46.) – Lukács Rajmond (Hadăr – 62.).

Borosjenő: Cioară (Bak – 46.) – Nicolau, Bier, Tomuț – Tătar, Francescu, Necșulescu, Georgiu, Talpaș – Băd, Alin Drăgan. Játszott még: Voștinar, Hresdac, Chirilă, Kovács.

A Dan Cuedan által felkészített Pankotai Şoimii a Bákói SC elleni edzőmeccsel zárta le tegnap menyházai edzőtáborozását. A pankotaiak az Irimia – Vițu, Adrian Rusu, Lung, Iovan – Issa, Stanciu, Bulzan – Sergiu Pop, Gado, Alin Mihai összetételben kezdték a találkozót, majd a mérkőzés folyamán Pașcalău, Lengyel, Suciu, Dumitru Mitu és Cioară is játéklehetőséget kapott.

A találkozót 0:0-s döntetlennel zárta a II. ligás Bákó ellen a Pankota, melynek játékosai keddig szabadnapot kaptak a kimerítő edzőtábort követően, majd szerdán az Aradi Gloria, a hét végén a szintén IV. ligás együttes, a listavezető Pécskai Progresul ellen újabb edzőmérkőzés vár rájuk.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu