Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2021. december 07., 23.06
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Poli – Dinamo 1:1 (0:0)

Kilencen is helytálltak

Írta: · László Árpád
2008. április 13., 19.45 Vasárnap / Temes

A korábbi évadokhoz képest az idei Poli–Dinamo összecsapás – talán a sok hétközi fordulók miatt is – kissé egyből érkezett, hiányzott visszaszámlálás, de ennek ellenére szombat este a temesvári nézők szinte teljesen ellepték a Dan Păltinişanu Stadiont.

Ifjabb Dusan Uhrin elővigyázatosan kezdte a mérkőzés: a kisebb sérülésekkel illetve felépülő-félben lévő Gigel Bucur, Dejan Rusic és Dare Vrsic a kispadon foglaltak helyet, ám a kezdőcsapatban maradt Srdjan Luchin, aki a legutóbbi bajnokin, Galacon rengeteget hibázott – a másik oldalon Lucian Goian, Cătălin Munteanu és Vojislav Vranjkovic kezdőcsapatban való jelenléte lehetett szokatlan, ám utóbbi két labdarúgó második félidőben kevesebb lehetőséget kaptak.   

Fél órával a kezdés előtt a stadion már zengett, mindenki várta Cristian Balaj első sípszavát és a Commando Viola Ultra Curva Sud által kialakított ezúttal is szemet-kápráztató koreográfiáját. Talán a közönség óriási hatására mindkét csapat nagy odaadással kezdte a mérkőzést, ám Ganea és a Karamian-testvérek nyomása negyedórányi játék után eltűnt és a mérkőzés kezdett kiegyensúlyozottá válni, főleg a vendégek pontos védekezése „miatt”. A 20. perc után kezdtek kialakulni a tiszta gólhelyzetek is: előbb Agunbiade Abiodun lövése kevéssel elkerülte Bogdan Lobonţ kapuját, majd Adrian Cristea bombája tette próbára a Marius Popa hálóőrt. A félidő végéig csupán Aliuţă középpályán való megcsillanásai jelentettek némi attrakciót a közönségnek, ugyanis a két kapusnak védenivalója már nem akadt. Térfélcsere után újból nagy iramban kezdtek a csapatok, de gólhelyzetig csak a Dinamo jutott el: a 48. percben Vranjkovic lőtt mellé, majd Dănciulescu és Cristea voltak közel az eredmény módosításához, a másik oldalon a két Karamian kifáradt csupán Ganea és Abiodun vették fel a versenyt a piros-fehérek védőivel. A 62. percben bemutatkozott az est egyik negatív főszereplője is, Cristain Balaj játékvezető, aki lassan és rosszul döntött: Dănciulescu törhetett Popa kapujára, Luchin a 16-os vonala előtt szabálytalankodott utolsó védőként, ám a lendülettel mindketten becsúsztak a vonalon túlra. Balaj fütyült… majd néhány másodperces gondolkozás után a 11-es pont felé mutatott, annak ellenére, hogy a szabálytalanság kívül kezdődött. Fél perces tanakodás után újból hibázott, mert, ha Luchin benn, utolsóként szabálytalankodott, akkor egyenesen pirosat érdemelt volna, nem pedig második sárgalapot. Mint ahogy azt várni, lehetett Dănciulescu higgadtan becsapta Popát, és ezzel már a Dinamo vezetett 1:0-ra. Két perc múlva együtt cserélt a két csapat: a lila-fehér szurkolók elfelejtették, hogy Vrsic hónapok után tért vissza a pályára, mert vele együtt pályára lépett az „áruló” Gabriel Torje – minden labdaérintését huhogás kísérte. A folytatásban a nézők nagyszerű bíztatására a Poli támadásba lendült és csupán három perc elteltével Rusic révén sikerült kiegyenlíteniük, bár a szlovénnak passzoló Ganea tiszta leshelyzetben volt.   

A 81. percben újból megfogyatkozik a Poli, Milos Brezinsky megmutatta, hogy lehet három másodperc alatt két sárgát kapni: előbb a partjelzőt kért magyarázatott egy beintésért, Balaj ezért kissé könnyen besárgázta, ezután a szlovák légiós megtapsolta az ítéletet, ez pedig valóban sárgát ért, így középhátvéd nélkül maradt az együttes. A hátralevő tízpercben a kettős emberelőnyben szereplő Dinamo nem tudott mihez kezdeni, bár saját térfelébe szorította a Polit, gólhelyzetig nem jutottak. A nézők felemás véleménnyel indultak haza. Örültek, mert az ernyőket és esőkabátokat csak öt percre kellett elővenni és felvenni, hogy csapatuk 9 emberben sem kapott ki… de a Poli mégis már 11 éves nem képes hazai pályán legyőzni az ősi rivális Dinamót, és mikor lett volna jobb alkalom, mint most, amikor a bajnoki címvédők egy gyenge passzban vannak.

Statisztika

Dan Păltinişanu Stadion, 28 ezer néző. Vezette: Cristian Balaj, Székely Zoltán (mindketten Nagybányáról) és Octavian Şovre (Nagyvárad). Tartalék játékvezető: Kovács István (Nagykároly). Megfigyelők: Octavian Goga (Brassó) és Daniel Prodan (Bukarest).

Gólszerzők: Rusic (67.), illetve Dănciulescu (64., 11-esből).

Sárgalapok: Abiodun (27.), Luchin (59., 63.), Brezinsky (81., 81.), illetve Adrian Cristea (33.), Lucian Goian (45.) és Pulhac (70.).

Kiállítva: Luchin (63.) és Brezinsky (81.).

Poli: Popa – Bădoi, Brezinsky, Luchin, Milhazes – Abiodun (Raţiu – 88.), Aliuţă (Vrsic – 65.), Borbély, Artyom Karamian – Ionel Ganea, Arman Karamian (Rusic – 58.). Vezetőedző: Ifjabb Dusan Uhrin.

Dinamo: Lobonţ – Blay, Moţi, Lucian Goian, Pulhac – Adrian Cristea, Mărgăritescu, Vranjkovic (Boştină – 54.), Cătălin Munteanu (Torje – 65.) – Miranda (Zicu – 74.), Dănciulescu. Vezetőedző: Cornel Ţălnar. 

Mestermérleg:

Ifjabb Dusan Uhin: „A Dinamo nem érdemelt egy pontot sem. Annak ellenére, hogy játékunkat megzavarta a két kiállítás, egy kiegyensúlyozott mérkőzésben volt részünk. Luchin kiállítása jogos volt, Brezinsky esetében túl könnyen ítélkezett, főleg ami az első sárgát illeti. Amúgy Pulhac és Moţi is şrdemeltek volna egy-egy pirosat. Ami minket illet, sok gólhelyzetet dolgoztunk ki, többet, mint az ellenfél csapat, így a saját szakállunkon vesztettük el két pontot.”

Cornel Ţălnar: „Igazságtalan eredmény született, mert gond nélkül győznünk kellett volna. Telefonon beszéltem valakivel, aki azt mondta, hogy Ganea lesen állt az átadás pillanatában. Amúgy a csapat magához tért a Panduriitól elszenvedett veresség után… de ma nagyon sokat gólhelyzetet vétettünk és nem tudtuk kihasználni emberelőnyünket”

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu