Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. február 23., 16.15
Részvényeseket vár az UTA

Kutyasors kilátásban

Írta: Berki Fláviusz
2008. május 15., 20.45 Csütörtök / Arad

Az FCM UTA labdarúgó-csapatának I. Ligától való búcsúja után több olyan híresztelés látott napvilágot, miszerint a következő idényben az UTA ismét az első osztályban fog szerepelni, az Otopeni-i SK vagy a Medgyesi Gaz Metan csapataival való fúzió után.

Ezeket a híreszteléseket a csapat vezetése, Nicolae Barával az élen igyekeztek eloszlatni, ám a csapat jövőjével kapcsolatban továbbra is kérdőjelek vetődtek fel, hiszen a tavaszi szezon közben Nicolae Bara, jelenlegi többségi tulajdonos többször is kijelentette, hogy elképzelhető, távozik a csapattól, mint ahogy tette azt fél évvel korábban, amikor egy Sandu Ionnal való nézeteltérése miatt abbahagyta a csapat támogatását.

Mint ismeretes a következő idénytől az I. Ligában már nem szerepelhetnek nonprofit alapon bejegyzett labdarúgó-egyesületek, csupán részvénytársaságok által működtetett csapatok. Az FCM UTA-nál is létrehozták ezt a szükséges részvénytársaságot, s jelenleg részvényesek kerestetnek. Nicolae Bara mellett több más aradi befektető neve is felmerült, ám konkrétan még senki sem jelentkezett – állítja Bara, aki ajánlatot tett volna neki egy részvénycsomag átvételéről.

A napokban azonban a Dinamo egyik „főkutyája” Cristian Borcea jelentette be, hogy huszonöt százalékos részesedést vásárolna az UTA-ból. Borcea érdeklődését aradi részről is megerősítették, ám konkrét ajánlatot még nem tett a fővárosi együttes (egyik) részvényese.

Egy másik lehetséges részvényes jelölt Marius Vizer lenne, aki egyszer már segített az UTA-n azzal, hogy a Nagyváradi Liberty I. ligás helyét eladta Barának, s ezáltal a C-osztályból az aradiak az I. Ligában találták magukat.

Amíg a csapat klubvezetése a lehetséges részvényesi kör toborzásával van elfoglalva, addig Ionuţ Chirilă vezetőedző a csapat újjáépítésén dolgozik. Mint ismeretes az első osztályú csapatból több játékosnak is olyan kitétel szerepel a szerződésében, amely lehetővé teszi, hogy eligazolhassanak az UTA-tól, ha az kiesik az elitből. Miután jelen pillanatban ez az eset áll fenn, több, mint valószínű, hogy a csapat portugál légiósai, Edson és Simao, vagy a nevesebb romániai labdarúgók, mint Zaharia és Bălţoi más csapathoz igazoljon. Rajtuk kívül biztos távozik Cristian Dănălache, aki az Urziceni-i Unireában szerepelt az elmúlt szezonban kölcsönben, s az urziceni-i alakulat szeretné leigazolni. Sajnos, az aradi együttesben sok kölcsönben szereplő játékos szerepelt, így olyanok, mint Opriţa, Mărginean, Oliveira, Amoreirinha távoznak a csapattól.

Egyébiránt az aradi csapatról többet csupán hétfőn tudhatunk meg, amikor is Nicolae Bara hivatalosan is bejelenti, hogy folytatja-e tovább, avagy sem.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu