Lelátó

Írta:
2021. november 22. 15:56 (hétfő) /
  • Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajokságban (Premier League) szereplő Manchester United bejelentette, Ole Gunnar Solskjaer távozik a csapat éléről.
  • Az aradi oroszlánok, a Piros Security Lioness 4:0-re győzött a Banat Girls otthonában.
  • Bőhm Csaba ezüst-, Szép Balázs bronzérmet szerzett az öttusázók lengyelországi U24-es Európa-bajnokságán, és a csapatversenyben is dobogóra álltak a magyar fiúk.
  • Alexander Zverev az elődöntőben N. Djokovicsot ejtette ki (7:6, 4:6, 6:3), majd a férfi teniszezők idényzáró versenyén, a torinói ATP Finals világbajnokságon a 24 esztendős német két szettben (6:4, 6:4), 1 óra és 16 percnyi játék után múlta felül a címvédő Danyiil Medvegyevet. Zverev másodszor nyert az ATP-vb-n, 2018-ban Novak Djokovicsot tudta legyőzni.
  • A női kézilabda Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában romániai siker: Nagydisznódi CS Măgura Cisnădie–Debreceni DVSC Schaeffler 25:21 (15:9), továbbjutott a román csapat 47:43-as összesítéssel.
  • A Ferencváros 3:0-ra megverte odahaza a Mol Fehérvárt a labdarúgó NB I 13. fordulójának nagy rangadóján.
  • Mind a hét szeren más tornász nyert a Győrben rendezett mesterfokú bajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján. A nőknél ugrásban a világbajnoki ötödik helyezett Bácskay Csenge, felemáskorláton pedig az Európa-bajnok Kovács Zsófia győzött. Utóbbi klubtársa, az ugyancsak dunaújvárosi Mayer Gréta szerezte meg a gerenda aranyérmét, talajon pedig a mezőny legtapasztaltabb tornásza, Böczögő Dorina diadalmaskodott. A férfiaknál ugrásban Závory Szilárd, korláton az összetett bajnok Molnár Botond, nyújtón pedig az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid nyert. A legeredményesebb férfi versenyző Molnár Botond lett.
  • A Haladás elleni labdarúgó NB II-es rangadó előtt köszöntötte fel a Vasas-család a 80 esztendős Kenderesi Istvánt, a Vasas legendás kapusát.
  • A dán Esbjerg hazai pályán legyőzte a Borussia Dortmundot, ezzel a válogatott szünet előtt az élre állt (13 ponttal) a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában. Itt az FTC a harmadik 12 ponttal a Rostov Don után. A Bukaresti CSM 8 pontjával a negyedik.

A másik nyolcasban, a B csoportban a Metz a papírformának megfelelően hozta a Sävehof elleni találkozót (35:21), így a tabellaelső, 16 pontos Győri ETO mögött a második helyen „telel” 12 ponttal.

  • Az Eintracht Frankfurt meglepetésre 2:0-ra legyőzte idegenben a dobogón álló Freiburgot.
  • A La Ligában a meccs előtt a 17. helyen szerénykedő Granada a Real Madridot fogadta, és nem tudta megnehezíteni a dolgát, a végig nagy kedvvel játszó madridiak 1:4-re nyertek.
  • A francia élvonalbeli bajnokságban a Brest (13. hely) nagy verésben (4:0!) részesítette a hozzá látogató és a forduló előtt még a dobogó legalsó fokán álló Lenst (3. hely), ezzel pedig már sorozatban ötödik bajnoki mérkőzése óta őrzi a veretlenségét.
  • Ligue 1: újabb botrány a franciáknál, most a Lyon–Marseille szakadt félbe! Alig telt el három játékperc a Lyon és a Marseille francia élvonalbeli bajnokijából, máris félbeszakadt a mérkőzés. A felvételek tanúsága szerint a szöglethez készülő Dimitri Payetet egy üdítős palackkal találták fejen a lelátóról, a támadót ápolni kellett, az indulatok pedig mind a pályán, mind a lelátón elszabadultak, így a játékvezető néhány percnyi mérlegelés után az öltözőbe parancsolta a futballistákat.
  • Xavi Hernández vezetőedző szerint nem igaz, hogy Sergio Agüero, az FC Barcelona argentin labdarúgója szívproblémák miatt visszavonulásra kényszerül.
  • Az ugandai Jacob Kiplimo vasárnap Lisszabonban megdöntötte a férfi félmaraton világcsúcsát. Az 57:31 perces új rekord egy másodperccel jobb, mint a kenyai Kibiwott Kandie tavaly decemberben, Valenciában elért eredménye.
  • Darts: történelmi siker, Ihász Veronika kijutott a női vb-re!
  • A harmadik helyen kiemelt Udvardy Panna döntőbe jutott a Montevideóban zajló 115 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztornán. Ellenfele a francia Diane Parry volt. Panna nem bírta legyőzni, 3:6, 2:6-ra kikapott, de így is feljebb lépett a WTA rangsorban a 107. helyre.
  • Sakkcsapat Eb – A férfiak döntetlennel, a nők vereséggel zártak. A magyar férfi válogatott döntetlennel a 16., míg a női együttes vasárnapi vereségével a 12. helyen zárt a szlovéniai Terme Catezban rendezett 23. sakkcsapat Európa-bajnokságon.

  Az utolsó fordulóban a férfiak 2:2-t játszottak Izraellel, így három sikerrel, három döntetlennel és három vereséggel a 16. helyen fejezték be szereplésüket a 39 válogatottat felvonultató mezőnyben.

  A nők 1:3-ra kikaptak Ukrajnától, s három győzelem mellett négy döntetlen és két vereség a mérlegük, amely a 12. helyre volt elég a 31 csapat között.

  • Péni visszavágott Peklernek: megnyerte a 10 méter férfi légpuska számot a Hungarian Open elnevezésű sportlövő viadal vasárnapi zárónapján a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Pekler Zalán pénteken puskában megelőzte őt.

 

Szerkesztette Kurjatkó Péter

(nso, MTI, index, origo)

Hozzászólások