Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. április 05., 08.32

Majdnem lemaradtak a gépről

Írta: · Haas Miklós
2008. február 08., 18.10 Péntek / Arad
A rögbis nemzetek képzeletbeli (mert ebben a sportágban csak világranglistát tartanak nyílván) európai ranglistájának 7-12. helyezetteit foglalkoztató CEN-kupa, melyet 2 éves ciklusokban rendeznek meg, döntő fázisába lép ezen a tavaszon.


A 2006-os címvédő Románia nehéz helyzetben van a kiírás felénél, mert pillanatnyilag csak 4. a tabellán. A végső győzelem megismétléséhez két idegenbeli győzelemre lenne szüksége, hogy a két, 2007-ben elszenvedett hazai vereségét kompenzálja. Az elsőt már szombaton kéne begyűjtenie, amikor Grúzia ellen játszanak a politikailag zavaros időket élő Tbilisziben, ahol szinte naponta tüntetnek az újonnan megválasztott elnök ellen. Bár e miatt –a delegáció testi integritását féltve– a román csapat vezetői aggodalmuknak adtak hangot, a grúz szövetség válaszában arról biztosította (?) őket, hogy nem lesz gond a mérkőzéssel lebonyolítása körül. Annál nagyobb kalamajka keletkezett péntek reggel a bukaresti repülőtéren, amikor a csapat a Tbiliszibe szeretett volna indulni!

Azzal kezdődött, hogy megtagadták számukra a beszállást, mondván: útlevelükből hiányzik a grúz vízum! Megdöbbentő, hogy pont egy határállomáson nem szereztek még tudomást arról, hogy egy grúziai utazáshoz ez szükségtelen!

Mire erről az illetékesek informálodtak, a küldöttség majdnem lekéste a gépet! Ezzel még nem ért véget a macera: a játékosok maguk kellett cipeljék csomagjaikat a géphez, de ezt is csak akkor “engedték” meg nekik, miután a náluk lévő labdákat előbb “leeresztették”! A mérkőzés több okból is nehéznek ígérkezik a tabellát vezető grúzok ellen, mert: tavaly Bukarestben is nyertek, a Világkupán is jól játszottak, az utóbbi években sokat fejlődtek, és az új, ausztrál edzőjük is bizonyítási kényszer alatt áll.

Ez utóbbi a román csapatra is érvényes, mert új technikai vezetőjének, az új-zélandi Ellis Meachennek ez lesz a bemutakozó meccse. Érdekes lesz a 2 déli-féltekés szakember taktikai összecsapása, melyre a világ másik végén kerül sor. Ami a román csapat összeállítását illeti, itt is történtek érdekes húzások: a csütörtökön kihírdetett 24-es utazó keretben (8-an maradtak itthon, köztük volt sajnos, a két volt aradi: Ursache és Maxim is) Dimofte és a franciaországi légiós Tincu csak a 23-24. pozícióban, vagyis mint “turisták” szerepeltek, hogy aztán az egy napra rá kiadott listán – átugorva a 7 tagú kispadot – már mindketten kezdőemberként szerepeljenek!! Magyarázat nem volt!

Dimoftén kívül, a volt Contor Group-osok közül Băsălău is kezdő lesz, pedig ő eddig csak egyszer volt válogatott. A kispadról pedig Adăscăliţei és Fercu várják bevetésüket, bár ez utóbbi kihagyása mintha egy kicsit “luxusnak” tűnne. Sajnos, a szövetség főtitkára (pont) Fercu büntetésével akar példát statuálni azoknak akik szembe mernek szállni a szövetséggel.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu