Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 08., 11.12
Végre gyülekezőt fújt az UTA

Marţian jött, látott…, de pénzt nem hozott

Írta: Berki Fláviusz
2014. január 21., 02.08 Kedd / Arad

Ahogy az várható volt, az FC UTA II. ligás labdarúgócsapatának játékosai tegnap megtartották első edzésüket, ám elmaradt bérüket ezúttal sem vehették kézbe, miután Adrian Marţian (sokadjára) üres kézzel, csupán újabb ígéretekkel érkezett Aradra.

De haladjunk szépen sorjában! Délelőtt 10 órára hirdették meg az első gyülekezőt, amelyen Eugen Trică székéhez ragaszkodó vezetőedző és szakmai stábján kívül a klubnál megjelentek a következő játékosok: Horvath, Barabas – Roman, Ardelean, Sidney, Țabără, George Neagu, Popescu, Firțulescu,Zaluschi, Robert Dumitru, Marcu, Bîrză,Apostu, Sălăjan, Tecsi és Trabalka. Rajtuk kívül jelen volt még Dorin Micşa speciális adminisztrátor, Giovanni Catanzariti főhitelező és Dorin Stana ügyvezető, valamint Dan Proca, az UTA Szurkolói Klub elnöke. Utóbbiak, azaz a Micşa, Catanzariti, Stana trió azzal kezdték ténykedésüket, hogy Trică edzővel ismételten közölték: le van váltva, és hogy Adrian Falub veszi át a csapat irányítását, aki azonban nem jelent meg a stadionnál. Trică közölte a klubvezetőkkel, hogy nem megy el, amíg a szakszövetség illetékes bizottságán folyamatban van az ügye, azaz január 23-ig, az ítélethirdetésig ő az UTA edzőjének tartja magát, s ki tudja, lehet az után is. Érdekes álláspontra helyezkedett Proca szurkolói klubelnök, aki ezúttal nem vette védelmébe Trică edzőt, mondván: véleménye szerint az UTA-n öles betűkkel szerepel a csőd szó, s ha ez így marad, Trică edzőnek nem lesz kit edzenie, ha meg jön Marţian a pénzzel, akkor meg úgy is leváltja. Ám a délelőtti órákban Marţiannak még se híre, se hamva nem volt.

A dési, magát üzletemberként definiáló személy délután három órára hívatta be ismét a játékosokat, mondván: addigra megérkezik Aradra.

Így is lett, ezúttal valóban sor került a nagy találkozóra, ám egyesek számára az egy villámtalálkozással ért fel. Marţian közölte Tricával és a stábjával, hogy nem kíván velük beszélni, miután már ki vannak rúgva, így ők az öltözőknél maradtak. A játékosok a klub kantinjában gyűltek össze. Marţian azzal kezdte, hogy Trică edző ki van rúgva, Falub veszi át a csapatot, aki miután megmondta, hogy kikre tart igényt, azok maradnak, a többiek pedig nem; akik maradnak, kapnak pénzt, akik nem, azok mehetnek a szakszövetséghez panaszkodni. Erre hatan a játékosok közül,Ardelean, Țabără, Popescu, Firțulescu, Bîrză és Robert Dumitru felálltak, mondván: elegük van a további ígérgetésekből.

A többiek maradtak, ők újabb begyűjtött ígéreteket tehettek zsebre, miszerint mindenre van pénz, csak előbb meg kell várni, amíg Falub összeállítja csapatát.

Összefoglalva: semmi új a nap alatt, Marţian további ígérgetésekkel vakítja a játékosokat, a szurkolókat és az aradiakat, ám ahogy a mondás tartja: jön még kutyára dér! Legelőször a vasárnapi UTA Szurkolói Klub közgyűlése után érheti nagy meglepetés a dési befektetőt, amikor is a szurkolók egyesülete visszavonhatja az UTA Rt-től a név, klubtörténet, -színhasználati engedélyt. A következő pedig akkor, amikor a hitelezők is vehemensebben kezdenek el kopogtatni ajtaján.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu