Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. július 02., 14.54

Megszólalt a DVSC elnöke, felelősökről és a szurkolókról is beszélt

Írta: (onlinejelen)
2020. június 30., 18.03 Kedd

Debrcen elnöke, Szima Gábor a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta: „az elnök ugyanúgy felelős az eredményért, mint a klubnál dolgozó edzők és játékosok". De a DVSC első embere beszélt a pályára rohanó szurkolókról és arról, mi vezetett a csapat kieséséhez.

Huszonhét év és egy elképesző, Paks elleni mérkőzés után esett ki a magyar elsőosztályból a Debrecen együttese. A találkozó lefújása után a hazai szurkolók egy része csalódottságában, dühében a pályára rohant és több játékost megráncigált, több labarúgóról levetette a DVSC-mezt. De nemcsak az ultrák balhéztak, hanem – ahogy arról a civishir.hu beszámolt – a Nagyerdei Stadion VIP-szektorának egyik vendége is, miután a kiesést követő pillanatokban elvesztette önuralmát.

Az esetet követően a rendőrség több embert előállított. A mérkőzés főrendezője, Képíró János az InfoRádióban pedig arról beszélt, nem rendezési hiányosság, hanem a berendezés meghibásodása áll az eset hátterében. „Technikai hiba történt, a B-közép menekülőútjának főkapuját a mágneszár elengedte, így kinyílt a kapu.” – mondta. A Nemzeti Sport reagálva az eseményekre a Debrecen elnökével, Szima Gáborral készített interjút a történtekről, felelősségről és természetesen a pályára rohanó szurkolókról.

Szima Gábor úgy látja, nem néhány centin múlt a kiesés. Összetetteb a kép. „Harminchárom bajnoki állt rendelkezésre, hogy biztosítsuk bennmaradásunkat, esetleg megismételjük az előző idényben elért harmadik helyezésünket. Csak egyetlen példát említek: a Kaposvár ellen nyolc pontot hullajtottunk el... Ha az utolsó helyezett elleni két hazai meccsünket megnyerjük – és ez a valóságtól nem is teljesen elrugaszkodott óhaj –, akkor az ötödik helyen végzünk, azonos pontszámmal és több győzelemmel, mint a Budapest Honvéd.” – mondta a Debrecen elnöke, megjegyezve, hogy sokáig sorolhatná az apró részleteket. Egyik ilyen részlet, meglátása szerint, hogy januárban talán rosszul választottak vezetőedzőt, Vitelki Zoltán helyett ugyanis ehhez a játékosállományhoz talán más típusú szakvezető illett volna.

A felelősség kérdéséről egyértelműen fogalmazott: „A sor nálam kezdődik. Az elnök ugyanúgy felelős az eredményért, mint a klubnál dolgozó edzők és játékosok, nem is akarom mentegetni magam.”

A szurkolók pályára rohanásáról a következőt mondta Szima: „Száz-kétszáz szurkoló valóban befutott a játéktérre, ez nem szerencsés, de egyetlen ujjal sem nyúltak a játékosainkhoz. Volt olyan portál, amely próbálta úgy beállítani a történteket, mintha fizikailag is bántalmazták volna a labdarúgóinkat, ám ez nem fedi a valóságot, ilyesmi nem történt. A rendőrség több embert őrizetbe vett, folyik az eljárás, de ennél mélyebben egyelőre nem foglalkoztunk a történtekkel.”

Hozzátette: az ultrák egy kisebb csoportja a stadion kapui előtt azt ordibálta, hogy „Szima Gábor jöjjön ki!”. Ennek azonban nem tulajdonított nagy jelentőséget, szerinte ugyanis hasonló helyzetben ez a világ bármelyik stadionjában előfordulhat. (promotions.hu)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu