Minszki csapatba igazolt az aradi kosárlabdázó

2020. szeptember 16. 18:03 (szerda) /

Alig egy idény után búcsút intett az FCC Baschet Arad csapatának az amerikai születésű Adrienne Webb – a következő meccsén már a fehérorosz BK Horizont Minszk mezét veszi fel.

Webbnek nem volt akármilyen teljesítménye: a 29 éves játékos fontos szerepet töltött be Kupa felé vezető úton, meccsenként átlagban 16 pontot szerzett.

Adrienne hazánkban Aradon kívül még négy csapatnál játszott – CSBT Alexandria, Gyulafehérvári ESK, Brassói Olimpia és Sepsiszentgyörgyi SIC – a gyulafehérvári együttessel Közép-Európai-bajnokságot, a háromszékivel pedig bajnokságot és kupagyőzelmet szerzett. Európában a 2013–14-es bajnoksági évben kezdett el játszani a svéd Telge Basketball klubnál, a 2018–19-es idényben pedig az olasz Fila San Martinónál folytatta pályafutását.

Webb mellett honfitársa, Calyia Robinson is elköszönt csapatától: eredetileg a spanyol Campus Promete vette volna fel, végül még sem ment át oda. A kapitány és Jefimija Karakasevic mellett az amerikai Angela Beadle egészíti ki az „idegenlégiósokat”.

Hozzászólások