Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2021. szeptember 28., 02.08
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Mircea Sandu szerint a Poli még bajnok lehet

Írta: · László Árpád
2008. március 11., 19.30 Kedd / Temes

Mircea Sandu, a Román Labdarúgó Szövetségének elnöke hét eleji nyilatkozatai szerint a Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa vasárnap esti győzelmét követően még bajnok lehet.

„A bajnok címért még négy csapat küzdhet reális esélyekkel: a Kolozsvári CFR, Temesvári Poli, Steaua és Rapid. Persze a CFR a favorit, mert az első helyen van és van néhány pont előnye is… de íme Temesvár nagyon nyomul hátulról” – nyilatkozta az RLSZ elnök, aki a rögtön Rapid elleni mérkőzés utána a következőket mondta: „Belekötünk a bíróban, arról vitatkozva, hogy kint-e volt a labda vagy sem. Én nem tudom, ha tényleg kinn volt. Úgy tűnt, hogy a labda még a vonalon volt, a hátvédek, pedig a kezüket a magasba emelték. Hát apám,  ne emeld fel a kezedet, játsz ameddig fütyül a bíró.”

Három pontra a bonusztól

Marian Iancu, a Temesvári Politehica 1921 Ştiinţa elnöke szerint Ifjabb Dusan Uhrin vezetőedző tanítványai csupán három pontra vannak a csúcsgázsi „felvasalásától”: „Össze tudnak szedni tíz pontot, és többet, dupla annyit kaphatnak, mint az eredeti belső rendszabályzatban megírtak szerint. Egy alternatív bonuszról van szó, amely az euróban lenne nem pedig dollárban”. Eredetileg Iancu 12 pontért 30 ezer eurót ígért, de a hírek szerint, ha szombat este a Temesvár legyőzi Aradot, akkor fejenként 25 ezer járna a lila-fehér sportolóknak.

Három és fél év eltiltás Mansournak?!

„Mansour három és féléves eltiltását kértük a Román Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságától, pont annyira, amennyi időre még a Politehnica klubhoz köti szerződése. Ugyanez történik majd Daminuţă esetében is. Neki nem kell elfelejtenie, hogy 17 évesen pályára küldtük a Dinamo ellen. Mindenkinek meg kell tanulni, hogy a Polival nem lehet csak így viccelni.” – mondta el Marian Iancu a hétfő esti showműsorban.

Nehéz lesz az UTA ellen

Marian Iancu a Szombat este 18:30-tól kezdődő Poli-UTA örökrangadóról is beszélt: „Nagyon fontos mérkőzés ez, fontosabb és nehezebb, mint a Rapdi elleni. Az UTA darabokból álló csapat, jó darabokból, ha jó napot fognak ki, akkor sok problémát okozhatnak. Mindez arra késztet, hogy nagyon figyelmes legyek. Szólok majd Dusánnak is: beszéljen az össze játékossal. Mindent figyelembe kell venni a lazaságtól, az ellenfél félvállról vevéséig. Ha az UTA ellen nem szerzünk három pontot, akkor a Rapid elleni győzelem értéke elveszett”.

Contra nyártól jön

Ugyancsak a hétfői esti tv műsorában Iancu elnök elárulta, hogy nyártól visszatér Temesvárra Cosmin Contra, a román válogatott baloldali hátvédje, aki jelenleg a spanyolországi Getafe elsőligás együttesében focizik. A Balkan Petroleum vezetője ugyanakkor elárulta, hogy elkeseredésében a Rapidhoz vitte volna a Poli játékosait: „Mára már letettem a Rapid megvásárlásáról, mert nagyon nehéz itt hagynom Temesvárt, bár egy adott pillanatban, amikor a város még nem állt mellénk, átment a fejemben, hogy vegyem a játékosaimat és elmenjek a Rapidhoz”.

Jegyek az UTA ellen

A Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa labdarúgó klubja tegnap már piacra bocsátotta az Aradi UTA elleni, március 15-i mérkőzésre érvényes jegyeket.

Az Urziceni elleni összecsapáshoz hasonlóan 7 lejesek a déli és északi lelátók jegyei, 12 lejbe kerülnek az I-es és II-es tribün helyei, a O-ás szektorban egy jegy ára pedig 20 lej. A 18:30-tól kezdődő rangadó bilétáit az Opera, a Bega Shopping Center, és az Ifjúsági Ház melletti árusoknál válthatók meg, valamint a  Józsefvárosi piac, a Dan Păltinişanu Stadion, a Tequilla Club valamint az Euro bevásárló központ bejáratainál kaphatók. A Csendőrség szempontjából az Poli-UTA labdarúgó mérkőzés kiemelten veszélyes, ezért a meccs napján csupán az aréna körüli árusoknál lehet jegyet vásárolni – biztonsági okok miatt a Dan Păltinişanu Stadionjához tartozó bódékat zárva tartják.  Ugyanakkor a stadion kapuit már 16 órától megnyitják a drukkerek számára, íme az igénybevehető kapuk listája: E (0-s szektor), B, D, G (I-es tribün), L, M, N (II-es tribün), I, J (déli lelátó), P (északi lelátó).
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu