Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. április 05., 09.34
Barbu figyelmeztet:

„Ne altasson el bennünket a galaciak sok hiányzója”

Írta: Berki Fláviusz
2008. március 06., 20.00 Csütörtök / Arad

A román labdarúgó I. Liga 22. fordulójában az aradi FCM UTA a Galaci Oţelult fogadja hazai pályán szombaton 15.30-tól (Telesport). Az aradiak számára e találkozó létfontosságú mérkőzéssé vált, miután jelenleg a tabella 16., kieső helyén állnak.

Mint ismeretes, a Petre Grigoraş által felkészített Oţelul a legutóbbi fordulóban hazai pályán 1:0-s vereséget szenvedett a Rapidtól, úgy, hogy két játékost, Sergiu Brujant és Gabriel Paraschivet kiállítottak a mérkőzés folyamán. Előbbi egy fordulót és 600 lejes büntetést, utóbbi 2 forduló eltiltást és 3000 lej büntetést kapott a szakszövetség fegyelmi bizottságától. A két kiállított játékoson kívül a mérkőzés végi rendbontások után még három galaci futballista került be Daniel Prodan megfigyelő jegyzőkönyvébe, amiért Székely János 2 forduló felfüggesztést és 3000 lej büntetést kapott, Ramses Gado 6 (!) fordulót és 4000 lejt, Dorin Semeghin 3 fordulót és 3000 lejes büntetést „vágott zsebre”. Az öt eltiltott játékoson kívül Grigoraş mesternek még három sérültje is van, Sârghi és Ionescu már hosszabb ideje sérült, míg Sălăgean a Rapid elleni találkozón volt kénytelen sérülten elhagyni a pályát. Ilyen körülmények között Grigoraş edző csupán 16-os kerettel (Kolev, Gribauskas – Nogo, Costin, Cojoc, Jelev, S. Ilie, Agache, Labukas, Iorga, Giurgiu, Vigliantti, Deac, Emil Jula, Stan, Elek) utazik le Aradra.

Sok hiányzója ellenére a tegnap délutáni, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marin Barbu UTA-edző óvatosságra intette csapatát az Oţelullal kapcsolatban: „Első látásra azt mondhatnánk, hogy könnyű dolgunk lesz, de a galaciak kerete sok jó játékosból áll, ne altasson el bennünket a galaciak sok hiányzója. Ráadásul ezek a játékosok már 3-4 éve játszanak együtt, tehát az összeszokottság az ő oldalukon áll. Véleményem szerint a Kolozsváron szerzett egy ponttal és egy Galac elleni győzelemmel kicsit felszabadulhatnánk lélektanilag. Kielemeztük az „U” elleni hibákat, levontuk a tanulságokat, hogy ne kövessük el még egyszer ugyanazokat a gyerekes hibákat”.

Az aradiaknál az eltiltott csapatkapitány, Cristian Todea pótlását kell majd megoldani valahogy, de a még mindig sérült Horára és Simaóra sem számíthat Barbu mester ezen a találkozón. Vasiljevic és Röszel ugyan edzettek az utóbbi napokban, ám korábbról lemaradásuk van a felkészülésben, ezért bizonytalan a játékuk.

Az új igazolások közül Zaharia, Opriţa és Iacob – Berbu mester szerint – problémamentesen illeszkedett be a csapatba, ám a Kolozsvári CFR-től kölcsönkapott Pedro Oliveirától többet vár a szakvezetés. „Elsősorban pár kilót le kellene még adnia, másodsorban állóképességben kell még fejlődjön, hogy a csapat hasznára tudjon lenni. Technikai képességei nagyon jók” – vélekedett Barbu edző.

A 22. forduló további menetrendje:
Március 7., péntek:
Mioveni–Besztercei Gloria (Telesport, 19 órától), Kolozsvári CFR–Buzău (Kanal D, 20.30).

Március 8., szombat: Urziceni–Craiova (Naţional TV, 18.30), Pandurii–Steaua (Antena 1, 20.45).

Március 9., vasárnap: Iaşi–Ceahlăul (TVR 1, 14), Vaslui–Kolozsvári „U” (Telesport, 15.30), Dinamo–Farul (Naţional TV, 18.30), Rapid–Poli (Kanal D, 20.30).
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu