Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. július 31., 02.07

Országos elsők lettek a hétvégi bajnokságon

Írta: Ferenczi Arnold
2019. október 22., 17.59 Kedd / Arad

Ma délelőtt az Aurel Vlaicu Egyetem rektori épületében tartott értékelő sajtókonferenciát az Aurel Vlaicu Egyetemi Sportklub elnöke, Șerban Oivdiu és Ramona Haidu gimnasztika-edző a hétvégi országos ritmikusgimnasztika-bajnokságról.

„Lehettek volna jobb eredményeink is, ez igaz, de a fiatalok teljesítették az elvárásainkat. A bajnokság végén a föderáció elnöke kijelentette, hogy meglátjuk, a jövőben ki fog még nyerni. Ezzel azt szeretném kihangsúlyozni, hogy az anya-klubok (a Bukaresti Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, románul UNEFS és a Konstancai Farul) junior és szenior csapatai az aradi bajnokságon a 12. illetve a 13. helyeken végeztek, 28-30 pont hátránnyal klubszinten” – értékelt Ovidiu Șerban.

A tornászok edzője, Ramona Haidu elmondta, hogy az elején nem tűztek ki semmiféle célt a klubbal: tudták, hogy ragadózóként fognak a többi klubok is lecsapni a trófeára, és nehéz harc vár rájuk – meg is kellett harcolniuk a fődíjért az Aradi ESK sportolóinak, 10 érmet gyűjtöttek be, és ez a tíz medál a klubot felrepítette az országos ranglista tetejére! Elena Odorog szenior női egyesben bronzérmes, Mészár Zsófia ötödik lett, a 15–17 éves juniorok csoportjában Daniel Țavoc aranyat szerzett az egyéni férfi próbában, Anamaria Rugină és Draius Branda vegyespárosban bronzot, Daniel Țavoc, Darius Branda és Vlăduț Popa ifjú trióban ezüstöt nyertek, valamint Anamaria Rugină és Sorina Nistor ötödik és nyolcadik helyen fejezték be az egyénit. A 12–14 évesek kategóriájában Alexandra Popa ezüstérmet szerzett a női egyéni próbában, Hanna Cojita ötödik lett, Vlăduț Popa aranyérmes, Beniamin Mujdei bronzérmesként fejezte be a hétvégi bajnokságot. Kalista Brisan és Vlăduţ Popa bronzot nyertek a vegyespáros próbán, Hanna Cojita, Kalista Brisan és Beniamin Mujdei trió versenyszámban harmadikok lettek, míg az Andreea Arbonie, Anamaria Codru, Anna Balint, Cătălina Popa és Kalista Brisanból álló csapat bronzot szerzett.

 

 

Az anyagi hiányok ellenére is elsők lettek

 

Az Aradi ESK idén megnyerte ötödjére is „Az év sportklubja”-díjat. Amit azonban kevesen tudnak az az, hogy a sportklub nagyon szegényes anyagi támogatást kap úgy az államtól, illetve a város vezetőségétől is. A fentiekben felsorolt elit sportklubok mind-mind minőségi pódiumon edzenek (a tornában a pódium nem a dobogót jelenti, hanem az edzőtermek szivacsos, puha padlózatát), míg az aradi klubok (nem csak az ESK) parkettán tartják az edzéseket. Összehasonlításképpen ez olyan, mint amikor az FC UTA itthon minőségi füves pályán játszana, idegenben pedig bokáig érő sárban és pocsolyában rúgná a labdát. A sportklub elnöke és az edzője a múlt heti konferencián is említette, a keddin is szóba került: hiába küldözgetik a tervrajzokat és a papírokat jobbra-balra, lassan 3 éve kínlódnak a pódium megszerzésében. Egy edzőteremnek ez a vitális kiegészítője 26 000 euróba kerül. A szűkös és, gyenge mediatizálás és a gyakori sérülések ellenére is  (Ramona Haidu elmondta, hogy a parkettán a tornászok izületei sokkal jobban „kopnak”, a gyakori kisebb-nagyobb balesetekről pedig nem is volt érdemes beszélnie, hogy mennyi van belőlük) az Aradi Egyetemi Sportklub nemcsak a város, hanem az egész megye szintjén a legsikeresebb klub – olyan sportágakból nyújtott országos-, európai-, balkáni- és olimpiai bajnokokat, amelyekből más sportkluboknak ez nem sikerül. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu