Pénteken szépített a Gyergyó, de már 3:1-re vezet az FTC a döntőben

2023. március 26. 16:12 (vasárnap) /

A Gyergyói HK pénteken 5:3-ra (1:2, 3:1, 1:0) győzött a Ferencváros otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének 3. mérkőzésén, így 3:1-re szépített.

A harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencváros egy hete 3:2-re győzött, majd kedden – szintén Gyergyószentmiklóson – úgy diadalmaskodott 2:1-re hosszabbítás után, hogy 15 másodperccel a vége előtt egyenlített.

Ezt követően, a március 25-i negyedik mérkőzésen a Ferencváros 3:2-re legyőzte a vendég Gyergyói HK-t, így már 3:1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A 3. percben Oliver Betteridge remek blokkolásából kipattant a korong az FTC védekező harmadából, ezzel Jari Silio ugrott ki, és a szóló végén Rasmus Rinne lábai között lőtt a kapuba. A GYHK egy kapuvassal válaszolt, majd a 8. percben egy gyönyörű háromszögelés végén Matias Sointu közelről volt eredményes. Imre Patrik szépíthetett volna, ám kiugrását Arany Gergely hárította. Amíg a székely együttes pénteken felállt 0:2-ről, most nem, hiába került emberelőnybe, mert a 12. percben a kapitány Nagy Gergő lépett ki. Szépen elfektette Rinnét és a léc alá emelt. Még az első szünet előtt szépített a Gyergyó, Silló Arnold tört be balról a palánk mellől, majd pontosan lőtte ki a hosszú sarkot.

A 2. harmad inkább fizikai hokit hozott, nem volt sok helyzet és lövés. A záró felvonásban erősen támadtak a vendégek, és Sebastien Sylvestre hat és fél perccel a vége előtt éles szögből, fonákkal faragott a hátrányból, mivel ezúttal Arany nem zárta jól a rövid sarkot. A csatár eddig a finálé összes találkozóján betalált.

A hajrában hiába hozta le kapusát a székely csapat, nem volt esélye egyenlíteni.

A következő mérkőzésnek Gyergyó ad otthont ma, hétfőn, és ha megint nyer a zöld-fehér alakulat, akkor 2019 és 2020 után diadalmaskodik ismét az Erste Ligában.

(Forrás: MTI)

 

A ferencvárosi Bán K. Tibor (j) és Vincze Péter (b), a Gyergyói HK játékosa

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hozzászólások