Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. július 13., 01.51
Női kézilabda-világbajnokság, Szerbia

Pénteken rajtol a kontinensviadal

2013. december 04., 23.38 Szerda

December 6-án veszi kezdetét a női kézilabda-világbajnokság. Az Európa-bajnoki bronzérmesként induló Magyarország visszatér a tavalyi sikerek színhelyére, azaz a D-csoport tagjaként Újvidéken vág neki a seregszemlének.

Még kaphatók jegyek a világbajnokságra. A belépőket interneten keresztül is meg lehet vásárolni; a magyar válogatott csoportmérkőzéseire a legolcsóbb napijegyek 6, a legdrágábbak 50 euróba kerülnek. A magyar válogatott december 7-én Csehország ellen kezdi a tornát, amelyen még Németország, Románia, Tunézia és Ausztrália szerepel a csoportjában.

A csoportkörben napijegyet lehet vásárolni, a csoport valamennyi aznapi találkozóját meg lehet tekinteni 6, 8, 16, 32 vagy 50 euróért. A kieséses szakaszban, azaz a nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben, az elődöntőben és a helyosztók esetében is egy csarnokban valamennyi aznapi mérkőzés megtekinthető, a rájátszás első két körében 8, 12, 22, 45 vagy 70 euróért. A két elődöntőért 12, 15, 25, 40, 65 vagy 90, a fináléért és a bronzmeccsért 15, 20, 45, 70, 100 vagy 150 eurót kell fizetni.

A magyar válogatott szűkített, 18 fős kerete: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Triffa Ágnes (Ipress Center Vác) – kapusok; Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria) – jobbszélsők; Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria) – jobbátlövők; Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria) – irányítók; Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria) – beállók; Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria) – balátlövők, Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász KA) – balszélsők.

A román válogatott ugyancsak szombaton Tunézia ellen kezdi meg szereplését a vb-n. A Gheorghe Tadici által felkészített román hölgyek tegnap Temesváron még Angola ellen lejátszották utolsó tesztmeccsüket, ez a találkozó lapzártánk után ért véget. Tadici mester ezen találkozó után szűkíteti 16-ostra a keretét:Paula Ungureanu, Mirela Pasca, Denisa Dedu – kapusok; Valentina Ardean, Nicoleta Dinca – balszélsők; Adriana Nechita, Laura Chiper, Aneta Pirvut – jobbszélsők; Oana Manea, Crina Pintea, Georgiana Ciuciulete – beállósok; Luciana Marin, Aurelia Bradeanu, Adriana Tacalie, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Carmen Zamfir – irányítók és átlövők.

A magyar és a román válogatott programja:

December 7.: Magyarország–Csehország (Dolce Sport 1, 15.45-től), Románia–Tunézia (Dolce Sport 1, 20.15).

December 9.: Tunézia–Magyarország (15.45), Ausztrália–Románia (Dolce Sport 1, 20.15).

December 10.: Németország–Románia (Dolce Sport 1, 18), Magyarország–Ausztrália (20.15)

December 12.: Románia–Magyarország (Dolce Sport 1, 20.15)

December 13.: Magyarország–Németország (18), Románia–Csehország (Dolce Sport 1, 20.15).

Nso.hu/v

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu