PL: Barátai próbálták lebeszélni Ten Hagot a manchesteri munkáról

2023. december 8. 16:57 (péntek) /

A Manchester United először nyert a tabella első feléhez tartozó ellenfél ellen a Premier League jelenlegi kiírásában. A Chelsea elleni 2:1-es siker után a csapat holland menedzsere, Erik ten Hag a United We Stand szurkolói magazinnak tett meglepő kijelentést.

A Man. United nem kezdte jól a 2023–2024-es évadot, hiszen 21 tétmérkőzésen tíz vereséget szenvedett el, ilyen gyenge idénykezdetet pedig nagyon régóta nem produkált a csapat. Ráadásul a pályán kívül is több probléma volt, például Antonyval, majd a szeptember óta felfüggesztés alatt álló Jadon Sanchóval is.

Az MU a Newcastle United elleni kiábrándító vereség után a Chelsea-t remek játékkal és Scott McTominay duplájával verte meg, így legutóbbi hat meccsén négy győzelmet ért el. A csapatot irányító Erik ten Hag a londoniak elleni mérkőzés után arról beszélt, soha nem érezte, hogy krízis lenne az Old Traffordon.

„A barátaim azt mondogatták nekem, hogy nem lehetek sikeres ebben a munkában. Azt mondták, ez lehetetlen. Én? Akartam a kihívást!” – idézte a Sky Sports Ten Hagot.

„Tudtam, hogy nem lesz könnyű, de ez egy nagyszerű klub óriási szurkolótáborral. Az emberek vagy szeretik a Manchester Unitedet vagy ellene vannak. Szeretem az ilyen klubokat, az Ajax is ilyen volt” – tette hozzá a holland szakember, akit a téli erősítésekről is kérdeztek, azok után, hogy Sir Jim Ratcliffe nemrég részesedést szerzett a klubban, s befektetése a héten fejeződik be.

(Forrás: nso)

Hozzászólások