Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. május 30., 17.44
FCM UTA–Curtea de Argeşi Internaţional 1:0 (1:0)

Röszel a második helyre fejelte az aradiakat

Írta: Berki Fláviusz
2008. szeptember 08., 13.07 Hétfõ / Arad

Neuman Ferenc Városi stadion, 3000 néző, jó talajú pálya. Vezette:

Petre Ene (bukaresti) – 7,5, Marius Nicoară (herkulesfürdői), Cătălin Haramuz (resicabányai). Tartalék játékvezető: Remus Avram (temesvári). Szakszövetségi megfigyelő: Ion Mureşan (temesvári).

UTA: Huţan – Melinte, Toc, Buican, Văsâie – Ilin, Florin Dan (Bălan – 46.), Cristian Todea, Mircea Gheorghe (Puie – 81.) – Röszel (Irinel Dumitru – 70.), Ibeh. Edző: Ionuţ Chirilă.

Internaţional:Pampea – Hapaină, Tatarciuc, Bier, Baicu – Şerban, Gheorghiţa (Cătălin Lazăr – 79.), Matei, Constantinescu (Dicu – 60.) – Itu (Alexandru Ciucur – 83.), Székely Szabolcs. Edző: Liviu Ciuborariu.

Sárga lap: Florin Dan (37.), Bălan (56.), Buican (65.), Ilin (83.), Huţan (90+3.), illetve Hapaină (22.), Bier (47.), Baicu (66.), Cătălin Lazăr (82.).

 

Az FCM UTA-t a II. ligás szezon előtt több szakértő biztos feljutónak titulálta, főleg azért, mert sikerült megtartani meghatározó játékosait. Nos, az UTA még azt a luxust is megengedheti magának, hogy fegyelmi okok miatt nélkülözze Hidişant (az ificsapathoz száműzve) és Simaót (beteget jelentett), ráadásul közel tíz sérülttel is jól boldogul.

Szombaton este Ionuţ Chirilă tanítványai a Dan Mănăilă által a másodosztályban idén visszajuttatott Curtea de Argeşi Internaţionalt fogadta. Baloldalra visszatérhetett Văsâie (aki remek teljesítményt nyújtott), de az utolsó pillanatban biztonsági okokból kimaradt Ionuţ Bălan, aki könnyebb sérülést szenvedett a csapat egyik edzésén, s Chirilă edző nem akart kockáztatni, csak a kispadra jelölte.

Liviu Ciubotariu, az Internaţional szakvezetője elméletileg jól felkészült az aradi csapat támadójátékából, hiszen a mérkőzés kezdetétől az UTA térfelére küldte presszingelni tanítványait, ám gyakorlatban a letámadásukat az aradiak könnyen kijátszották, s nagy helyzetekkel kezdték a mérkőzést. Az 5. percben Todea kínálta meg Pampeát egy 20 méteres lövéssel, amit a piteşti-i hálóőr szögletre mentett. Két perccel később Ibeh megszerezhette volna a vezetést az aradiaknak, de Todea remek kiugratását Ibeh elszórakozta: egyedül a kapussal szemben (kicsivel) lőtt mellé.

A 17. percben szépségdíjas támadást vezetett az UTA: a Röszel–Ibeh–Mircea Gheorghe útvonalon érintőzve haladt a labda, utóbbi pedig futtából külsővel lőtt kicsivel kapu fölé.

A 23. percben újabb aradi ziccer maradt ki: Röszel ajtó-ablak helyzetbe hozta Mircea Gheorghét, aki 5 méterről fölé belsőzött.

A 36. percben aztán a vendégeken volt a sor, hogy ziccert hibázzanak: Itu rázta le baloldalon Tocot, középre ívelését Huţan középre öklözte, Constantinescu pedig 8 méterről a hálótartó vasba lőtt.

Röszel nagyon élt ebben az első félidőben. Kis termete ellenére több labdát is elfejelt az egykori aradi Bier Tibor elől, a 39. percben fejese még célt tévesztett, de a 41. percben Văsâie baloldali beadását Röszel a hosszúsarokba fejelte: 1:0.

A végéig még Văsâie remekbeszabott távoli lövését jegyezhettük fel, de újabb gól nem született.

Térfélcserét követően inkább csak távolról kísérleteztek a csapatok, Hapaina 25-ről, Ibeh 22-ről, Ilin 30 méterről próbálta meg bevenni ellenfele kapuját, de mindhárom lövés célt tévesztett.

A második félidő derekán a mérkőzés kicsit leült, az aradiak inkább a kínálkozó ellentámadásokra vártak, míg az ellenfél erejéből csupán ennyire tellett. A 76. percben ezt az általános semmittevést unta meg Melinte, aki egy magánakciót követően 30 méterről bődületes lövést eresztett meg, a labda a felsőlécet súrolva hagyta el a játékteret.

Ezt követően az UTA inkább az eredmény tartására összpontosított, a vendégek saját térfelükre szorították az aradiakat, viszont pár távoli kísérleten kívül nem sikerült veszélyes akciót kidolgozniuk. Ene játékvezető négy percet hosszabbított, amivel csak a szurkolók haragját vívta ki, akik már ünnepelték volna győztes csapatukat.

Az UTA jól játszott, megérdemelten nyert, ám sajnos, a befektetők hiánya, a sok tartozás továbbra is rosszul érinti az aradi csapatot.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu