Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. július 08., 07.31
Női röplabda Európa-bajnokság 2019

Simán kikaptak a magyarok Azerbajdzsántól

Írta: (onlinejelen)
2019. augusztus 27., 17.59 Kedd

A magyar válogatott a pénteki nyitónapon meggyőző játékkal 3:0-ra legyőzte az észteket, majd vasárnap a románoktól 3:1-re kikapott. Az azeriek a horvátok 3:2-es legyőzésével kezdtek, majd vasárnap a hollandoktól elszenvedett 3-0-s vereséggel folytatták az Európa-bajnokságot. A két csapat a 2015-ös és a 2017-es Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepelt: előbbin Antwerpenben a magyarok 3:1-re nyertek, két évvel ezelőtt Bakuban az azeriek bizonyultak jobbnak 3:0-ra.

Jan De Brandt, a magyar csapat szövetségi kapitánya a mérkőzés előtt az MTI-nek azt mondta: alaposan elemezték a riválist, tudják, mik a gyenge pontjai, de csak akkor van esély a győzelemre, ha a szombatinál jobban szervál az együttese, és a nyitásfogadások is “rendben lesznek”. A kapitány kijelentette, a délelőtti edzés jól sikerült, a csapat hangulata jó, neki személy szerint pedig “jó előérzete van”. A belga szakember nem változtatott kezdőcsapatán, ugyanaz a hatos kezdett, amely az első két meccsen. Az azerieknél ott volt a kezdőben Polina Rahimova, aki két éve a hollandok elleni elődöntőben 38 pontot szerzett.

A találkozó Németh Anett remek megmozdulásaival kezdődött, az Egyesült Államokban játszó 20 éves feladóátló öt perc után öt pontnál tartott. Az azeriek több eredményes blokkot is bemutattak, így hamarosan átvették a vezetést, a magyarok azonban jól tartották magukat az előző Eb-n negyedik helyezett rivális ellen. A házigazda 18:18 után egymás után háromszor rontott, az azeriek ezt kihasználva előnybe kerültek. A második szettre Gyimes Zsófiát küldte pályára Nagy Eszter helyett De Brandt, majd tíz ponttal később Török Katát vitte be az Eb után visszavonuló Sándor Renáta helyére. A Vasas 20 éves négyesütője rögtön ponttal mutatkozott be, ám az azeriek minden játékelemben jobban teljesítettek, így a különbség folyamatosan nőtt a csapatok között. A magyarok kapitánya időkérésekkel és további változtatásokkal is próbálkozott, de csapata nem találta a ritmust, az azeriek pedig remekül mezőnyöztek, így a hazai válogatott bő 50 perc után kétjátszmás hátrányba került.

A harmadik felvonás elején az azeriek akarata érvényesült, de a csapatkapitány Bokorné Liliom Rita, valamint a feladó Bleicher Réka becserélésével némileg megélénkült a hazaiak játéka és ötpontos hátrányból egyenlítettek, sőt Szakmáry Gréta támadása után a vezetést is átvették. Néhány magyar nyitásfogadási hiba után megint fordult az állás, de 20:20-nál ismét egyenlő volt. A végjáték újfent azeri fölényt hozott, így a magyar válogatott 80 perc után elszenvedte második vereségét.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Rahimova volt 22 ponttal, a magyar bajnok Vasas centere, Ayshan Abdulazimova öt pontot ütött. A magyarok közül Szakmáry 13 pontot szerzett. (MTI)

 

A horvátok elleni meccset az M4sport és a Telekom Sport 4 élőben közvetíti 19.00 órától 28-án. A Románia–Azerbajdzsán összecsapást a Telekom Sport 4-es csatorna élőben közvetíti csütörtökön 16.30 órától.

 

 

A C csoport állása

 

 

Hollandia     3        3        0        9:0     9       

Románia      3        2        1        6:5     6       

Azerbajdzsán         3        2        1        6:5     5       

Horvátország         3        1        2        5:7     4       

Magyarország        3        1        2        4:6     3       

Észtország   3        0        3        2:9     0       

   

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu