Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. február 23., 16.16
Bundázásra bíztattak UTA-játékosokat

Simao házibulival ünnepelte a kolozsvári pontszerzést

Írta: Berki Fláviusz
2008. március 05., 14.00 Szerda / Arad

Mint ismeretes, az aradi FCM UTA Kolozsvári „U” elleni mérkőzés előtt Marin Barbu egész bal oldalát elvesztette, miután Nikola Vasiljevic és Bruno Simao a találkozó előtti héten lesérültek. A két játékosra nagy szüksége lett volna az aradi csapatnak az „U” elleni meccsen, hiszen Cristian Silvăşan éppen azon az oldalon játszott remek formában és szerzett két gólt.

Nos, mint utólag kiderült, az aradiak bal oldali középpályása, a portugál Bruno Simao izomrostszakadása ellenére nem vesztegette az időt az elmúlt hét végén, s egy kiadós házibulival ünnepelte csapata kolozsvári pontszerzését. Az UTA által bérelt lakásban tartott zártkörű buli olyan jól sikerült, hogy a háziúr bepanaszolta az aradi klubnál a játékost, azt állítva, hogy a portugál kárt tett a berendezésben is.

Adrian Alexandrescu főmenedzser azonnal berendelte a bepanaszolt Simaót, s közölte vele, hogy a klub belső szabályzatának megfelelően fognak vele szemben eljárni, valamint utolsó figyelmeztetésben részesült, a legközelebbi fegyelmi kihágásnál a keretből is kitehetik.

Az amúgy is rossz passzban lévő, kieső helyen tanyázó aradi együttesnél még jóformán el sem ült a Simao-féle skandalum, amikor Nicolae Barát egyik játékosa máris arról értesítette, hogy a Kolozsvári „U” elleni mérkőzés előtt bundázásra kérték fel. Bara elnök nem hozta nyilvánosságra a játékos nevét, ám a szóban forgó labdarúgó elmondta neki, kitől érkezett a „felkérés”. Az üggyel kapcsolatos bizonyítékokat Bara már továbbküldte a Román Labdarúgó Szövetséghez, s csak a szakszövetség vizsgálata után szeretné megnevezni a szóban forgó személyt. Annyit viszont elárult, hogy az illető aradi, amivel kapcsolatban azt is megjegyezte: „az UTA-nak Aradon nemcsak rengeteg szurkolója, de rengeteg rosszakarója is van!”.

Bara elnök szerint az UTA-t jelenleg minden oldalról támadják, még a fővárosi média is, hiszen a Kolozsvári „U” elleni bajnoki után az egyik „szaklapban” Nicolae Bara szájába adtak olyan nyilatkozatot, amelyben támadta Daniel Tudor kapust. Bara szerint ezzel az UTA öltözőjében szerettek volna rossz hangulatot kelteni, de nem jött össze. Ezért is adtak ki egy közleményt, amelyben elhatárolódnak a névtelen cikk tartalmától, feltéve a retorikus kérdést: „Vajon véletlen volt-e, hogy az UTA számára létfontosságú Oţelul elleni március 8-i, szombati mérkőzése előtt a prosport.ro-n megjelenjen egy Nicolae Bara-nyilatkozat, miszerint Daniel Tudorra nem lehetett ráismerni (a Kolozsvári „U” elleni meccsen – szerk. megj.), azt sugallva, hogy kapusunk csapatával szemben rosszhiszeműen viselkedett volna (…) Remélve, hogy ez a cikk nem egy nagyobb, az UTA csapatának destabilizálását célzó terv része, csupán a szerzők – tény: hatalmas, de egyszerű – hibája, szeretnénk leszögezni, hogy nyitottak maradunk minden őszinte és civilizált párbeszédre” – zárul a Marius Mitran imázsigazgató által aláírt közlemény.

Vargát Békéscsabán műtötték
Az UTA védekező középpályása, Varga Norbert még az őszi idényben szenvedett részleges keresztszalag-szakadást és porcproblémái is voltak. Ahány orvossal beszélt, annyi véleményt hallott problémája megoldására. Egyesek az azonnali műtétet javasolták, mások meg azt, hogy várjon, amíg teljesen elszakad. Nos, a múlt héten ez meg is történt, s Varga végképp műtétre szorult. Az aradi magyar játékos Magyarországon kezeltette magát, s tegnap Békéscsabán műtötték meg. Számára az idei idény már véget ért, ráadásul szeptembertől vissza kell térnie lengyel anyaegyesületéhez, a Krakkói Wislához.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu