Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. június 23., 10.45

Sorozatban a harmadik mérkőzésüket veszítették el hazai pályán

Írta: Ferenczi Arnold
2021. május 10., 18.16 Hétfõ / Arad

Az FC Hermannstadttal és a Chindia Târgoviștével elkönyvelt 1:0-s vereség után a Poli Iași is legyőzte hazai pályán az FC UTA-t: Bálint László és csapata a vasárnapi fordulót 2:1-re elveszítette.

Bálint „Gyuszi” Iacob, Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov, Miculescu, Roger, Vorobjovas, Rusu, Hora és Buhăcianu felállásban kezdett, a kispadon Balauru, Melinte, Simo, Albu, Bustea, Antal, Roșu, Rus és Petre várt a váltásra.

A vendégek négy perc alatt „elintézték” az aradiakat: a 27. percben Passaglia szabadrúgásból, a 31.-ben Popadiuc büntetőből szerzett egy-egy gólt, az előnyt a végső sípszóig tudták tartani. Vorobjobas a tizenhatoson belül, pont a bíró előtt akadt össze Oneával. Az első 45 percben a házigazdáknak is akadt több lehetőségük gólt rúgni, Roger és Rusu is meg tudta volna változtatni az eredményt a kijelzőn, de egyiküknek sem sikerült.

A remény a 65. percben csillant fel az aradiaknak, miután Roger gólpasszt adott a kapu elé, Hora meg fejes góllal befejezte a manővert. Egyenlíteni tudtak volna az aradiak, ha Petre, szemtől szembe a Poli kapusával, nem állt volna le cselezgetni, és kapura rúgja a labdát – az edző–szurkolók beszélgetésben ezt többször felemlegették Bálint Lászlónak.

Az FC UTA számára még két lehetőség van, hogy ne csússzanak lejjebb, és az I. Ligába maradjanak: a következő mérkőzésre Aradon kerül sor vasárnap 14.00 órától a Gaz Metan ellen – az utolsót 20-án játsszák a FC Voluntari vendégeként.

A vereséget követően a szurkolók a stadion melletti utcában várták az edzőt, és kérdőre vonták, hogy miért teljesít ennyire gyengén a csapat, a Poli Iași a tabella utolsó helyezettje volt még a mérkőzés előtt. Bálint László megpróbált minél jobban és érthetőbben válaszolni: „Vannak még olyan dolgok, amelyekre én is és a klub is keressük a választ. Nem fontos Bálint, nem fontos Stana, x vagy y – az számít, hogy a csapat ebben a bajnokságban maradjon, és itt folytassa, a fontos lépéseket (felkészítő, barátságos mérkőzések) a nyár folyamán meg fogjuk tenni, attól függetlenül, hogy ki lesz az edző. Bizonyos dolgokat én irányítok, hallottam olyat is, hogy nem kezelem az öltözőt, azonban az Astra elleni mérkőzésen látszott, hogy eggyé váltunk, és úgy játszottunk. Előfordulnak olyanok is, mint ami ma történt a meccsen, lehet, hogy ez a felfogás miatt van, nem tudok erre választ adni.”

Adrian Petre teljesítményét, miután az a meccsen két fontos gólszerzési esélyt is elmulasztott, így értékelte: „Petre fiatal játékos, jelenleg három ifjú focistánk van, kettővel kell kezdjem a mérkőzést és egyel kell befejezzem. Ma pályára küldtem Petrét, mert Denis Rusu nem volt elemében. A negyedik fiatal focistám Negoescu, aki 2003-ban született. Ebből a szempontból nincs sok választásom” – nyilatkozta.

 

A hetedik forduló további eredményei: Gaz Metan–Astra Giurgiu 2:1, Dinamo–Hermannstadt 2:0, FC Viitorul–FC Argeș 1:0. A forduló a hétfő délutáni FC Voluntari–Chindia Târgoviște mérkőzésével zárult.

 

Az állás

Chindia       6       4       2       0       7:1    34              

Argeș          7       3       2       2       9:4    31              

Gaz Metan  7       3       3       1       11:7  29              

FC UTA        7       3       0       4       6:9    28              

Dinamo      7       4       1       2       9:7    27              

Viitorul       7       3       1       3       6:4    26              

Astra           7       1       2       4       6:8    24              

Voluntari    6       2       1       3       3:7    23              

Poli Iași      7       2       1       4       5:10  20              

Hermannstadt       7       2       1       4       4:9    20    

 

Következik (május 14-én 20.30 órától): Chindia–Viitorul. Május 15-én 14.00 órától Astra–Voluntari, 16.30 órától Poli Iași–Hermannstadt. Május 16-án 14.00 órától FC UTA–Gaz Metan, 16.30 órától Argeș–Dinamo.

 


Fotó: uta-arad.ro

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu