Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. december 01., 07.38
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Aradi Gloria CTP–Borossebesi Naţional 3:1 (2:0)

Sorozatban második hazai meccsüket nyerték a hazaiak

2009. november 01., 16.03 Vasárnap / Arad

Szombaton délután a ségai műfüves pályán rendezték meg a labdarúgó III. Liga, 5. csoportjának Arad megyei rangadóját, amelyen az Aradi Gloria CTP a Borossebesi Naţionalt fogadta.

A megyei rangadó után most már végképp érthetetlen, hogy a Gloria CTP miért döntött úgy pár hónappal ezelőtt, hogy kiköltözik Kisszentmiklósra, ha egyszer a ségai pályán edz és ahogy a szombati meccs is mutatta itt megy neki a játék.

Alig telt el öt perc a mérkőzésből, már is vezetéshez jutottak a hazaiak. Ekkor Adrian Popát ugratta ki Todea, Andrei Lengyel pedig a 16-oson belül lerántotta a kapura törő Popát, 11-es. A megítélt büntetőt Turcuş értékesítette: 1:0. A bekapott gól felpaprikázta a vendégeket fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását, míg a hazaiak a kontrákra és az eredmény tartására összpontosított. A 15. percben Militaru került ziccerbe, de Nica bravúrral védett, majd Gligot szabadrúgását hárította az aradiak fiatal hálóőre, a 34. percbeni Alin Mihai gólnál már tehetetlen volt, de szerencséjére les címén ezt a borossebesi gólt érvénytelenítették. Öt perccel később 2:0-ra alakult a mérkőzés állása, ekkor Popa jobb oldali beadását Nicoloff kézzel tette maga elé, első lövését Şoltez még védte, de a kipattanót a Gloria játékosa fejjel a kapuba jutatta.

A második játékrészt három cserével kezdték a kétgólos hátrányban lévő vendégek. A taktikai váltások ellenére az első gólhelyzet a hazaiak nevéhez fűződött, az 57. percben Andrei Lengyel fejelt felső kapufát, majd két perccel később Gligor jobb oldali beadását Georgiu 5 méterről belsőzte Nica alatt a kapuba: 2:1.

Hiába uralták mezőnyben a vendégek a játékot, kapu előtt nem tudtak érvényesülni, sőt a 68. percben a Gloria visszaállította kétgólos különbséget, ekkor Enciu tette le lövésre Nicoloffnak a labdát, aki 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot: 3:1.

A meccs vége felé az indulatok is elszabadultak, ekkor Gligor és Militaru került összetűzésbe a hazaiak kispadjával, mégis reklamálásért Huţanut állították ki, aki a 90. percben második sárga lapját zsebelte be.

A vendégek hiába alakítottak ki több helyzetet, a hazaiak védelme ezúttal jól szuperált, támadásban pedig jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak.

A találkozót a Marius Omu, Marcel Blaga (mindkettő nagyváradi), Drăghici Ieran (Băiţa) játékvezetői hármas kielégítően vezette. Szakszövetségi megfigyelő: Dan Miholcea (Boksánbánya), Mihai Bumbui (temesvári).

Gloria: Nica – Turcuş, Muţ, Ştreangă, Filaret – Adrian Popa, Toc (Pantin – 90.), Lucian Todea (Dubeştean – 80.), Nicoloff – Enciu (Toda – 83.), Negru (ifj. Cuedan – 91.). Edző: Lucian Tetileanu.

Borossebes: Şoltez – Eşanu (Rada – 46.), Andrei Lengyel (Daniel Lengyel – 80.), Lung, Alin Gligor – Guilherme (Huţanu – 46.), Alin Pavel, Ignea, Militaru – Georgiu – Alin Mihai. Edző: Mihai Petcuţ.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu