Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. november 29., 17.35
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Rögbis kupadöntő

Steaua–Konstancai MRK Farul 27:15 (13:3)

Írta: · Haas Miklós
2009. november 01., 20.15 Vasárnap

Szombat este, csípős hidegben, a fővárosi Diadalív Stadionban lezajlott a Román Kupa döntője is, és ezzel pont került a 2008/2009-es hazai hivatalos rögbis szezonra.

A döntőbe két erősen frusztrált csapat, a bajnoki döntőt az utolsó másodpercben elvesztő Steaua, és az idei szezonban a legnagyobb büdzsével gazdálkodható, de eddig eredménytelen Farul került. A mérkőzés körül igen feszült légkör alakult ki, mert az elmúlt napokban a Steaua vezetősége – mely amióta a volt dinamós Alin Petrache került a szövetség élére, szinte állandóan bírálja a szövetséget, tegyük hozzá, sokszor joggal – ismételt elfogultsággal vádolta meg a sportág nemrég felkent irányítóit. Egyrészt azt nehezményezték, hogy közvetlenül a mérkőzés előtt újra aktiválták a bajnoki döntőn kiállított Dumbravă tíz fordulóra szóló eltiltását, miután néhány hete, ugyanaz a szövetség egyszer már „megbocsátott” neki, de csak azért, mert játékára (akkor!) szükség volt a Bukaresti Tölgyek Challenge-kupabeli mérkőzéseire! Másrészt azt is kifogásolták, hogy a nagybányai bajnoki elődöntő után sportszerűtlenül viselkedő (és ezért 3 mérkőzésre eltiltott) három tengerparti grúz játékosnak közben törölték a büntetését, így a kupadöntőre játékjogot kaptak! Hogy tiltakozásuknak nagyobb nyomatékot adjanak, a csapat edzője, Marin Moţ – aki korábban, a Tölgyek edzői állását azért utasította vissza, mert ezt a szolgáltatást „ingyen” várták volna el tőle! - lemondta a Szövetségi Büróbeli tagságát.

Lehet, hogy mindezek az ellenük irányuló lépések még nagyobb erőbedobásra késztették a „katona-csapatot”, mert a negatív előjelek ellenére, a kupadöntőt nagyon simán megnyerték. Pedig az elődöntőben még soraikban szereplő Fercut – az ígéretek ellenére - ezúttal már nem használhatták, mert állítólag, a játékos végleg Aradra távozott.

Mindezek ellenére, jó játékuknak köszönhetően, a Steaua egy félidei 13:3 után, a második félidő derekán már 27:3-ra elhúzott. A meccs vége felé a Farulnak már csak felzárkóznia maradt ideje (27:15).

A mintegy 1000 néző öt céllal fűszerezett (ebben is a Steaua nyert 3:2 arányban, az egyiket közülük a volt aradi, most steauás válogatott Radu Băsălău szerezte), jó mérkőzést láthatott, melyen 3 sárgalapos kiállítás is volt (ennek arányát is a kupagyőztes „nyerte” 2:1-re).

A mérkőzést a Horaţiu Bărgăunaş - Vlad Iordăchescu, Doru Gordin bukaresti hármas vezette.

Kupagyőzelmével a fővárosi csapat javított valamicskét utolsó három szezonbeli gyengébb szereplésén, mely periódusban egyetlen bajnoki cím sem kerülhetett a vitrinjébe.

Nehéz tél vár állítólag a Farulra, mert a tíz légióst, és új-zélandi edzőt is foglalkoztató csapat szponzorai megunták már ezt az eredménytelenséget, és radikális lépésekre készülnek…
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu