Szinte biztosan kizárják a francia focistákat a világbajnokságról

2023. november 23. 16:24 (csütörtök) /

Franciaország válogatottja negyeddöntőbe jutott az indonéziai U17-es labdarúgó-világbajnokságon, ám az egyik játékosuk jogosulatlan szereplése miatt szinte bizonyosan a kizárásuk mellett dönt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA).

A franciák Burkina Faso, Dél-Korea és az Egyesült Államok ellen is nyertek a csoportkörben, így hibátlan mérleggel jutottak a nyolcaddöntőbe, ahol szerdán Szenegált búcsúztatták büntetőpárbaj után.

A csoportmeccseken kulcsszerep jutott a Montpellier játékosának, Yanis Issoufou-nak, aki két gólpasszal segítette a francia válogatottat – ám mint kiderült, a selejtezők során a nigeri együttesben is szerepelt már. 

 

Óvott a kiejtett csoportellenfél

Issoufou a nyolcaddöntőben ugyan már nem volt a keretben, ám a Burkina Fasó-iak így is észrevették a szabályszegést, és óvást nyújtottak be a FIFA-hoz. A szabályzat szerint ugyanis egy játékos nem szerepelhet két válogatottban ugyanabban a sorozatban.

A csoportkör után búcsúzó afrikai válogatott az óvásnál kiemelte, hogy a franciák nem kérvényezték Issoufou országváltását – ha ez így van, akkor egyértelműen szabályt szegett a válogatott.

A legutóbbi U17-es vb-n bronzérmes és az idei U17-es Eb-n ezüstérmes Franciaország szombaton Üzbegisztánnal csap(na) össze a negyeddöntőben.

(origo)

Hozzászólások