Tenisz-eredmény: Pécskai Haladás–Vajdahunyadi Corvinul 0:6

Írta:
2023. december 8. 16:59 (péntek) /

A Románia Kupa A csoportjában december 7-én Nagyváradon, az UTA által két nappal előtte már „felszántott” Bodola Gyula stadionban (UTA–FC Voluntari 0:0) a Pécskai Haladás a Vajdahunyadi Corvinult fogadta. A vendégcsapat a II. Ligába való feljutását követően jól szerepel, második a másodosztályú bajnoki tabelláján. A pécskaiaknak sem hagytak sok esélyt a döntetlenre, győzelemre, immár szépítésre, egymás után ontották a gólokat s végül hatot szórva a pécskaiak kapujába továbbjutottak a Románia Kupa negyeddöntői felé – karöltve a csoportmásodik Hermannstadtal, akik 1:0-ra idegenben győztek a Chindia ellen. A csoport harmadik mérkőzésén Petrolul–Sepsi OSK 2:2, a székelyföldiek kiestek. Csakúgy mint a B-csoportban a Rapid, akik a továbbjutó kolozsvári csapatok, az U és a CFR után végzett.

A C-csoportból az FCU és a Galaci Oțelul a továbbjutók, maguk mögé kényszerítették az FCSB-t és a Dinamót.

A D-csoport helyzetét korábban már vázoltam, az UTA 4 ponttal csoportharmadik lett (kiesett), a legjobbnak a 7 pontos Universitatea Craiova és az 5 pontos FC Voluntari bizonyult.

Mindenesetre örvendetes, hogy a pécskaiak a selejtezőkön továbbjutva 2 színvonalas meccset, Szuperligás ellenfelet hoztak a kiserdei pályára – amelyen tisztességesebb eredmények születtek, mint a legutóbbi nagyváradi 0:6.

Hozzászólások