Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. december 01., 07.58
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Dévai Mureşul-FCM UTA 1:1 (1:0)

Továbbra is veretlenek az aradiak

2009. november 01., 16.29 Vasárnap / Arad

Mintegy 250 aradi szurkoló kísérte el az FCM UTA labdarúgócsapatát a dévai kiszállásra, így biztatásból nem volt hiány, mégis a már lassan megszokottá váló gyengébb első félidei teljesítménnyel rukkoltak elő az aradiak.

Sajnos, nem javított a helyzeten Mihuţ17. percbeli lesérülése sem, ami miatt mintegy három percig emberhátrányban játszottak az aradiak, de érthetetlen módon Popa edző helyére nem a korábban több jó meccset produkáló Digbeut vagy Pecarovot állította be, hanem az eddig valamennyi mérkőzésén átlagos, vagy azon aluli teljesítményt nyújtó Florin Gâlcăt, aki első labdaérintésénél, a 23. percben kis híján öngólt vétett. Gâlcă „felszabadításából” keletkezett szögletből született a dévaiak vezetőgólja is. A 24. percben Pistol ívelte a rövid sarokra a labdát, Vajda Előd megcsúsztatta azt, a hosszú saroknál érkező Bud pedig csukafejessel a hálóba fejelt: 1:0.

A bekapott gól kicsit felrázta az aradiakat, Batin 35. percbeli 10 méteres lövésébe az ifi Pistol lépett bele, így oda lett a jó helyzet. Ezt követően mindkét csapatnak akadtak lehetőségei, de ezek nem voltak helyzeteknek nevezhetők. Szünet előtt még Pocuca fejelt össze Pistollal, utóbbinak „turbán” került a fejére, de folytathatta a játékot.

Fordulást követően az aradi együttes továbbra sem találta a mérkőzés ritmusát, a dévaiak, meg megelégedtek az 1:0-s vezetéssel. Az 52.perctől aztán az UTA magához ragadta a kezdeményezést. Előbb Roman szabadrúgás-beadása keltett riadalmat a hazaiak táborában, majd Drida felivelésénél kellett ahazai védőknek tisztázniuk, majd az 59. percben a beívelt labdát sikerül az aradiaknak kapura is fejelni, Pococa bólintása viszont célt tévesztett.

A 63. percben egy aradi ellentámadás során Batin tört be a hazaiak büntetőterületére, középre passzát viszont Ţucudean 6 méterről Pistolba lőtt. Két perccel később az aradiak legjobbja, Roman ívelt középre Gâlcă kapáslövéssel próbálkozott, ami 12 méterről fölé szállt.

A 74. percben 11-est reklamáltak az aradiak, ekkor Dosan kezezett saját 16-osán belül, Chivulete játékvezető azonban továbbot intett, amíg az UTA-sok a reklamálással voltak elfoglalva, a dévaiak ellentámadást vezettek, s csak Pocuca éberségének köszönhetően nem nőtt kettőre a hazaiak előnye.

Mivel nem ment nekik a játék, tehetetlen dühükben az aradiak többször is kakaskodni kezdtek, arról nem is beszélve, hogy a dévaiak sorozatos időhúzási trükkje is iritálta őket. A 86. percben aztán az UTA meddő mezőnyfölénye góllá érett. Pecarov jobbról a hoszú sarok felé ívelte a labdát, Román visszaívelte középre, Batin pedig fejjel a kapuba bólintott: 1:1.

A végéig Ţucudean szerezhetett volna még gólt, de gólba tartó labdája, csapattársában, Apostolban akadt el, így odalett a győzelmet érő gól megszerzésének lehetősége.

Az UTA ezúttal sem játszott listavezetőhöz méltón, azonban a 2. félidőben kialakított helyzetei alapján inkább érdemelt volna győzelmet, mint a hazaiak. Újabb döntetlenjével az aradiak megőrízték veretlenségüket, és az eredmények kedvező alakulása folytán továbbra is vezetik a tabellát. Jövő szombaton a második helyre felkapaszkodott, egy meccsel kevesebbet játszott Marosvásárhely csapatát fogadják hazai pályán, ha nyernek, három pontra távolodhatnak el üldözőjüktől.

Dévai Cetate Stadion, napos, de hideg idő, puha talajú pálya, 600 néző. Vezette: Florin Chivulete, Andrei Simonis (mindkettő bukaresti), Cătălin Guloiu (Tisău). Tartalék játékvezető: Sergiu Popa (nagyenyedi). Szakszövetségi megfigyelő: Iulian Spătaru (temesvári) és Remus Vlad (besztercei).

Deva: Rahoveanu – Bălu, Dosan, Pistol, Câmpean – Vajda Előd (Golguţ – 57.), Bud, Vajda János, Pribac – Sătmar (Stoica – 71.) – Lintaru (Moca – 80.). Kispadon: Moldovan – Petresc, Bajkó, Boşman. Edző: Gheorghe Barbu.

UTA: Bălgrădean – Pascariu, Pocuca, Buican – Mihuţ (Gâlcă – 20., Pecarov – 71.), Chindriş, Apostol, Roman – Drida (Digbeu – 60.) – Ţucudean, Batin. Kispadon: Bujor – Manea, Eze, Edson. Technikai igazgató: Ionuţ Popa.

Sárga lap: Vajda Előd (10.), Pribac (47.), Bud (75.), Stoica (79.), Bălu (81.), Dosan (82.), illetve Roman (14.), Buican (49.), Pocuca (82.).
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu