Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. augusztus 03., 23.57
FC UTA-évértékelő

Új edzővel, ugyanazzal a céllal

Írta: Ferenczi Arnold
2019. május 23., 18.05 Csütörtök / Arad

Az aradi labdarúgóklub vezetősége a focisták, egykori játékosok, szurkolók és sajtóképviselők jelenlétében szerda este értékelte a 2018–2019-es bajnoksági évet.

Mészár Sándor hosszabb beszédében megköszönte mindenkinek, aki a csapat mellett volt, segített a „piros-fehéreken”, sosem hagyva őket cserben – legyen itt szó vereségről, anyagi gondokról vagy egyéb problémákról. „Még két meccs maradt hátra az idei bajnokságból. Olyan meccsek, amelyeknek nincs olyan nagy fontosságuk, azonban szeretném, ha a fiúk Aradért, a csapatért és saját magukért játszanának. Megköszönnék Ionuț Popa edzőnek mindent, amit tett az UTA-ért: csapatot kovácsolt össze, nagyon jó játékosokból és céltudatos emberekből. Amióta lebetegedett, az orvosok utasításait félretéve ahány meccsre el tudott jönni, eljött, és ott volt mindig mellettünk. A továbbiakban megköszönném Cristi Păcurar másodedzőnek is: mindig csak előre vitte a csapatot, még akkor is, amikor mentor nélkül maradt, nem volt elég játékos vagy sokan a kispadon ültek különböző egészségügyi problémák miatt. Tizenöt pontot szerzett nekünk, ha azok nem lennének, akkor bajban lenne a csapatunk. Sok mérkőzésen négy, öt vagy akár hat juniort is játszatott, több esetben egyesek ekkor játszottak először az UTA színeiben.”

A továbbiakban köszönetét a szurkolók iránt fejezte ki: „Köszönöm szépen nekik, a szurkolóknak és a drukkereknek, hogy minden mérkőzésen jelen voltak, időjárástól és bármitől függetlenül. Ők a mi családunk tagjai, akik jóban-rosszban ott vannak mindig, ők azok, akik segítettek talpra állni egy erősebb ütés után.” Végül, de nem utólag Mészár Sándor megköszönte a jelenlévőknek és a támogatóknak mindazt, amit a klubért tettek – remélve, hogy az UTA családja jövőre erősebb lesz és még több taggal büszkélkedhet majd.

Codru Grădinariu vezérigazgató több dologról beszélt az eseményen, de a legfontosabb egyértelmű minden aradi számára: egy jobb helyen végezni a következő bajnokságban és bejutni az I. Ligába. A jövő generációja nincs elveszve: a vezérigazgató hozzáfűzte, hogy Vulturar Cătălin (U15), David Miculescu, Isac Demian, Hrezdac Denis, Gavrilă Ionuț és Oroian Alexandru (U18) mind-mind tagjai nemcsak az UTA-nak, hanem a korosztályuk válogatottjainak is.

 

A következő bajnoksági évben az aradi csapat György László Bálint edzővel az élen indul. A szerda esti bemutatkozást Codru Grădinariu kezdte, aki fontosabb részleteket olvasott fel az edző önéletrajzából. A brassói születésű, 40 éves középpályás az egykori Unirea Tărlungeni, Brassói FC, Academica Clinceni, ASA Marosvásárhely, Sportul Snagov, Metaloglobus és az FK Csíkszereda csapatoknál fordult meg edzőként. Az UTA színeiben is játszott a 2006–2007-es bajnoksági évben, valamint 2009–2010 között a Diósgyőri VTK-nál.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a klub vezetősége rám gondolt. Nehéz szezonunk lesz, sok a hagyományos csapat, és komoly a támogatottságuk is. A 2019–2020-as bajnoksági év szerintem sokkal izgalmasabb lesz, mint az I. Liga. Lépésről lépésre szeretnék a klub fejlődéséhez hozzájárulni. Az edzői szerep kihívás számomra, szeretném, ha nagyot tudnánk fejlődni, és a klub eljutna oda, ahol a helye van. Nem lesz könnyű dolgunk, emlékszem, hogy amikor játékos voltam ennél a csapatnál, a kemény munkának és az ambíciónak az eredményei láthatóak voltak – ezt szeretném elérni most mint edző, ez a legfőbb célunk” – nyilatkozta az aradi csapat új edzője.

 

Vasárnap, 26-án 14.00 órától az UTA a negyedik helyen álló Petrolul Ploieștiel csap össze a Motorul-pályán – minden szurkolónak, kicsinek vagy nagynak ott a helye.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu