Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. november 29., 16.37
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Ploieşti-i Asesoft ESK–Temesvári ELBA VKK 90:73

Újból elvesztették a kupadöntőt

Írta: · László Árpád
2008. április 14., 11.00 Hétfõ / Temes

A temesvári ELBA VKK férfi kosárlabda együttese zsinórban második alkalommal vesztette el a Román Kupa döntőjét, miután szombat este 90:73 arányban kikaptak a címvédő otthonában.

Dragan Petricevic együttese a pénteki elődöntőben még könnyedén 100:82 arányban győzte le a Argeş KK gárdáját, ám a fináléban Piteşti nem hasonlított Ploieşti-ra. A román férfi kosárlabdát évek óta domináló Prahova-megyeiek, a Nagyszebeni Atlassib pechére meglehetősen nehezen 60:58-es eredménnyel jutottak a döntőbe.

A fináléban a temesváriak nem látszólag nem ijedtek meg az Asesofttól, bátran kezdték az összecsapást, kilenc pontra is vezettek, de a tíz perc végére már az Asesoft vezetett 22:17-re, a nagyszünetre 42-39-es eredményt mutatott az eredményjelező tábla lett. Hazai környezetben az Asesoftnak nem volt nehéz dolga megtartani előnyét, ráadásul De Angelo és Cepulis nagyszerű formában kosaraztak. 40 percnyi játék után a Ploieşti végül 90:73 arányban győzött és zsinórban ötödik alkalommal jutottak a Román Kupa tulajdonába.

A döntő pontszerzői:

Asesoft: Blidaru 4, Elliott 6, Szíjártó 13, Obradovic 5, Cepulis 18, Paul 6, Căruţaşu 13, Griffith 6, De Angelo 19.

ELBA: Kabengele 6, Velickovic 9, Pesic 18, Radmanovac 15, Nenad Markovic 9, Dragoslav Markovic 13.

„Mindent összevetve egy sikerült Final Four volt számukra, annak ellenére, hogy nem sikerült elhódítanunk a kupát. Morálisan mi érdemeltük volna meg a győzelmet. A meccs után megdicsértem a tanítványaimat, mert nagy eredmény a második döntőbejutásunk. Azt hiszem a döntőre már nem is kellett volna sor kerüljön, más kommentárt nem szeretnék tenni.” – nyilatkozta a mérkőzést követően Dragan Petricevic.

A kisdöntőben a Nagyszebeni Atlassib 87:76 arányban győzte le a Piteşti-i Argeş KK csapatát.

Ma este 18:30-tól (élőben a Telesport csatornáján) a Ploieşti-i Olimpia Sportcsarnokban rendezik meg a 2007-2008-as szezon „All Star Game” gálamérkőzését. A Román Kosárlabda Szövetség által összeállított csapatok a következők:

Észak”: LeVar Seals, Zoran Krstanovic, Mihai Silvăşan, Flavius Lăpuşte (Kolozsvári ”U” Mobitelco), Octavian Calotă, William Hatcher, Darnell Clavon (Nagyszebeni Atlassib ESK), Brian McCullough, Jujuan Cooley (Marosvásárhelyi Mureş KK), Brice Kabengele, Dan Păltinişan (Temesvári ELBA VKK), Tudor Dumitrescu (Medgyesi Gaz Metan), Rareş Apostol (Nagyváradi Leonardo VSK) és Octav Morariu (Brassói ESK). Edzők: Peter Schommers (Nagyszeben), Mihai Corui (Marosvásárhely).

„Dél”: Reginald Elliott, Szíjártó Levente, Arvydas Cepulis, Virgil Căruţaşu, Rashard Griffith (Ploiesti-i Asesoft), Adrian Voinescu, Bogdan Popescu, Djordje Pantelic, Zoran Milovic (Bukaresti Rapid Dromeas), Claudiu Fometescu, Demetrius Williams (Bukaresti Dinamo Gealan), Paul Helcioiu (Piteşti-i Arges KK), Andrei Căpuşan (Otopeni-i SK) és Isleam Şenai (Râmnicu Vâlcea-i KK). Edzők: Alexandru Vineranu (Dinamo) és Vladimir Arnautovic (Ploiesti).
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu