Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. április 04., 09.38
Labdarúgó Román Kupa

UTA BD–Gloria döntő lesz a megyei szakaszon

Írta: Berki Fláviusz
2014. május 22., 18.37 Csütörtök / Arad

Szerdán este a labdarúgó Román Kupa megyei szakaszának elődöntőiben, semleges pályán az UTA BD–Szentannai Unirea, illetve az Aradi Gloria CTP–Feltóti (Tauţ) Şoimii mérkőzéseket bonyolították le.

A Nagy Roland által felkészített UTA BD az újaradi Városi Stadionban (egykori Motorul pálya) fogadta a Dinu Donca által felkészített szentannaiakat. Bár az aradiak szinte valamennyi alapemberüket pihentették, ez a végső eredményen nem változtatott. Főleg, hogy már az 5. percben vezetéshez jutottak: ekkor Ciornei kapus rosszul rúgott ki egy labdát, az a 18 méteren álló Capătăhoz került, aki bevezette a 16-oson belülre, majd Ciornei kapujába lőtte a játékszert: 1:0.

A folytatásban is az UTA-sok irányítottak, ám újabb találatot nem sikerült elérniük. Az ellenfélnek volt egy-két ügyes ellentámadása, azonban ezek is eredménytelenek maradtak.

Térfélcserét követően gyakorlatilag a semmiből szerzett gólt a Szentanna: a 49. percben az aradi hátvédek zavarát kihasználva Ciocan, 25 méteres vágta után kicselezte az elébe kifutó Bodea kapust, majd az üres hálóba passzolt: 1:1.

A 66. percben egy kapufát követően (az 53. percben Hlistei lövése csattant a kapufán) ismét vezetett az UTA: Hlistei cselezgetett a baloldalon, majd 16-ról lövésre szánta el magát, s a labda a hosszú sarokban kötött ki: 2:1.

Az aradiak továbbra is aktívabbak maradtak, a 76. percben Avrămuţiu lövése még elkerülte a kaput, de három perccel később Stănaia 25 méteres lökete már nem, az aradi középpályás lövése nyomán a labda a felsőléc alá vágódott nagy erővel: 3:1.

Az újabb gól megfogta a vendégeket, míg az aradiak nem erőltették a támadást, így maradt a 3:1-es UTA-győzelem és továbbjutás.

UTA BD: Bodea – Raţ (Avrămuţiu – 22.), Wild, Cotoc, Filaret – Gheorghiţă, Stănaia, Dobrean, Burlă (Hlistei – 46.) – Capătă (Bulza – 68.), Leucuţa (Vlad – 46.). Kispadon: Ţîna, Pantea, Copil.

Szentanna: Ciornei – Zopota, Paven, Sârdea, Blidar (Stan – 46.) – Mateiu, Bud, Bolba (Josan – 36.), Vuin – Giurgiu, Ciocan. Kispadon: Csurka, Vasi, Blăgău.

A másik elődöntőben, Világoson az Feltóti (Tauţ) Şoimii–Aradi Gloria CTP mérkőzésre került sor. A Costel Bogoşel által felkészített aradiak már a szünetben 3:0-ra vezetek a feltóti sólymok ellen. Florin Gâlcă a 11. és a 41., Gherghel a 38. percben volt eredményes. A második játékrészben Gâlcă kezdte el ismét az aradi gólok gyártását, az 57. percben már 0:4-et mutatott az eredményjelző, a végeredményt Urs állította be a 81. percben (0:5).

Feltót: Nichici – Pop Gheorghe, Draia, Peia, Oros (Dragoş Mădălin – 46.), Riviş Răzvan, Ţigan, Gâdea, Berar Cristian, Gornic Andrei, Maşniţă (Heteş – 33.). Edző: Riviş Claudiu.

Gloria: Bujor – Topai (Matei Cosmin – 64.), Wild Ewald, Blănaru, Hulbăr, Manea, Pocol, Gâlcă Florin (Urs – 58.), Gherghel (Palcu – 46.), Filimon (Petra – 54.), Berari. Edző: Bogoşel Costel.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu